Share
Populaire alternatieven voor verboden plastic zakken

De lidstaten van de Europese Unie engageren zich al jaren om het gebruik van lichte plastic zakken terug te dringen. De Europese Richtlijn 2015/720 bepaalt dat plastic draagtassen een wanddikte moeten hebben van ten minste 50 micron. De focus wordt gelegd op ‘herbruikbaarheid’. De lichte zakjes die je bijvoorbeeld in de supermarkt kreeg, zullen hierdoor steeds vaker uit het straatbeeld verdwijnen. Gelukkig heb je als handelaar een grote keuze aan alternatieven: van kraftpapier tot polypropyleen.

Top 5 van alternatieven voor verboden plastic zakken

 Draagtassen in kraftpapierDraagtas in kraftpapier

Draagtassen in kraftpapier zijn een voor de hand liggend alternatief voor plastic zakken. Kraftpapier is een materiaal dat zeer stevig is. Een kleine zak kan tot 12 kilo dragen terwijl je met een middelgrote zak al makkelijk tot 14 kilo kan vervoeren. Welke andere voordelen bieden kraftpapieren draagtassen?

1) Ze zijn makkelijk te composteren in slechts enkele maanden.
2) Het proces om ze te recyclen is vrij eenvoudig.
Kraftpapier kan gemiddeld tot zes keer worden gerecycled.
3) De klant kan de zak makkelijk enkele tientallen keren hergebruiken.

 Draagtassen in plastic ≥ 50 micronDraagtas in plastic van meer dan 50 micron

Voor alle duidelijkheid: niet alle plastic draagtassen zullen worden verbannen. De sterke varianten van meer dan 50 micron zal je nog steeds mogen blijven gebruiken. Micron duidt op de dikte van het plastic. Hoe hoger deze waarde, hoe dikker en steviger je plastic zak is. Draagtassen in plastic ≥ 50 micron hebben een dikkere en dus stevigere wand. Daardoor kunnen ze probleemloos langere tijd worden hergebruikt.


 
Draagtassen in polyesterDraagtas in polyester

Draagtassen in polyester zijn eindeloos herbruikbaar. Polyester is een stof die vaak voorkomt in bijvoorbeeld de textielsector. Dit materiaal is bestand tegen kreuken en behoudt optimaal zijn vorm. Het neemt ook vrijwel geen vocht op en is goed bestand tegen zonlicht. Deze draagtassen kun je zeer eenvoudig opvouwen en zo in je handtas of broekzak steken. Je hebt dan altijd een winkeltas bij de hand die onmiddellijk klaar is voor gebruik.


 
Draagtassen in jute of katoenDraagtas in jute of katoen

Katoenen of juten draagtassen zijn niet enkel stevig en praktisch, maar ook op en top trendy. Katoenen draagtassen zijn makkelijk op te vouwen waardoor ze in je zak of handtas passen. Heb je ze nodig, dan vouw je ze eenvoudig open. Katoen is van nature een zeer sterk materiaal. Het verslijt niet en biedt een langere kwaliteitsgarantie. Na katoen is jute de meest gebruikte natuurlijke vezel. Juten tassen zijn duurzaam, zeer sterk en voor 100% tot compost te verwerken.


 
Draagtassen in polypropyleenDraagtas in polypropyleen

Het laatste type draagtas waarbij we halt houden is de variant in polypropyleen. Polypropyleen is een van de meest gebruikte kunststoffen. Het vervormt nagenoeg niet, is zeer sterk, kleurvast en hittebestendig. In tegenstelling tot een lichte plastic zak kan een polypropyleentas tot wel 400 keer worden hergebruikt.

Kies de juiste verpakkingsmachines en profiteer van al hun voordelenWist je dat… Al deze tassen naast herbruikbaar ook personaliseerbaar zijn? Bij Rajaprint vind je een overzicht van alle mogelijkheden om je merk of logo toe te voegen. Je merk is daardoor overal zichtbaar: van in de hippe winkelstraat tot in het kleinste kamertje in het huis van je klanten.

Personaliseer nu je draagtassen

Sharing is caring!

Categorieën: Ons advies
2221 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ