Share
Overhandiging van 1000 euro aan Safegroup

Van 2 tot 8 november 2017 deden alle medewerkers van Rajapack Benelux mee met een sportieve challenge. Iedereen werd uitgerust met een stappenteller en aangemoedigd om zoveel mogelijk stappen te zetten tijdens de kantooruren. De uitdaging? Als we samen met onze collega’s in de andere Europese vestigingen 30 miljoen stappen konden zetten, zou er € 30.000 worden geschonken aan het goede doel!

Stappen tegen geweld tegen vrouwen

Het doel van 30 miljoen stappen werd met maar liefst 3 miljoen stappen overschreden! Elk filiaal van de RAJA-Groep mocht daardoor € 1.000 schenken aan een goed doel naar keuze. Elk van deze organisaties had 1 ding gemeen: ze focusten allemaal op het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Met onze stappenteller-actie wilden we deze problematiek extra onder de aandacht brengen.

Voor Nederland werden er stappen gezet voor de organisatie Safegroup. Safegroup, dat een onderdeel is van Juzt, biedt begeleiding en onderdag aan slachtoffers van huiselijk geweld. Op 17 november vond de symbolische overhandiging van de cheque van € 1.000 plaats. De aanwezige vrijwilligers van Safegroup waren enorm opgetogen met deze financiële steun!

  • Totaal aantal stappen gezet in de RAJA-Groep = 33.117.730 
  • Totaal aantal stappen gezet in Rajapack Benelux = 4.899.741

Vrouwen en milieu

De RAJA-Groep zet zich al jarenlang in voor de gelijke rechten van vrouwen. In 2006 werd de Fondation RAJA-Danièle Marcovici opgericht. Onder het beheer van Danièle Kapel-Marcovici, de algemeen directeur van de RAJA-Groep, worden er wereldwijd projecten ondersteund om de levensstandaard en de maatschappelijke positie van vrouwen te verbeteren. Alle projecten focussen zich op 3 actiepunten:

  • Verdediging van vrouwenrechten, preventie en bestrijding van onrechtvaardigheden en geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn;
  • Opvoeden, vormen, professioneel begeleiden van vrouwen om hun emancipatie en hun financiële autonomie te verzekeren;
  • Hulp bieden aan vrouwen die lijden onder ongelijkheid en uitsluiting, door hun sociale re-integratie te bevorderen.
Fondation Raja-Danièle Marcovico ondersteunt projecten over de hele wereld
Fondation Raja-Danièle Marcovici ondersteunt projecten over de hele wereld.

Sinds september 2015 ondersteunt het actieprogramma ‘Vrouwen en Milieu’ specifieke solidariteitsprojecten van organisaties over de hele wereld. De projecten die worden geholpen focussen niet enkel op de vrouwenrechten maar ook op een duurzame omgang met het milieu. Hoe kan je zelf deelnemen aan het programma? Heel simpel! Tot 28 februari 2018 wordt er bij aankoop van een van deze 13 milieuvriendelijke producten € 1 gestort voor de financiering van 5 projecten.

Dankzij de inspanningen van de Fondation RAJA-Danièle Marcovici konden er tot nu toe al 360 organisaties en projecten worden medegefinancierd. 78.000 vrouwen in ruim 50 landen konden daardoor rekenen op onze steun. Vanuit Rajapack Benelux en onze klanten zijn we blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze projecten om zo de wereld een stukje milieubewuster en vrouwvriendelijker te maken!

Sharing is caring!

Categorieën: RAJA Nieuws
5845 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ