Share
Kies voor een stage bij Rajapack

De afgelopen maanden hadden we er op de marketingafdeling van Rajapack een extra paar handen bij. Studente Sarah kwam ons team een tijdje lang versterken met haar schrijf- en vertaalskills. Ze doet hieronder zelf uit de doeken hoe de stage bij Rajapack voor haar verliep en wat ze allemaal heeft kunnen bijleren.

Dit ben ik

Ik ben Sarah, laatstejaarsstudente vertaler-tolk aan de UCLeuven-Limburg. In mijn laatste jaar ging ik op zoek naar een leuk stagebedrijf waar ik 3 maanden lang het beste uit mezelf kon halen. “De kers op de taart van mijn opleiding”, zoals een van mijn docenten een leerrijke stageperiode omschreef. Ik had het geluk om dicht bij huis (in Tongeren, Belgisch Limburg) een stageplekje te vinden bij een van de grootste logistieke bedrijven in de regio: Rajapack.

Terug naar het begin

Het avontuur begon voor mij op 16 april. Brandend nieuwsgierig begaf ik me naar mijn stagebedrijf. Als Tongenaar was Rajapack voor mij alvast geen onbekende. Eindelijk zou ik te weten komen wat er zich juist afspeelt achter die enorme magazijndeuren.

Op de marketingafdeling werd ik verwelkomd door 10 overenthousiaste collega’s. Om nog maar te zwijgen van alle werknemers op de andere afdelingen. Ik voelde me er al heel snel op mijn gemak.

Een stage vol uitdagingen

Neen, ik heb niet met wikkelfolie gesleurd of met vorkheftrucks door het magazijn geracet (misschien wel een gemiste kans achteraf gezien? 🙂 ). Aangezien ik een taalopleiding volg, was het logisch dat mijn hoofdtaken hier altijd aan gerelateerd waren. Het was uiteraard de bedoeling om mijn theoretische kennis zo veel mogelijk om te zetten in de praktijk.

Het clichématige ‘koffie gaan halen’ of ‘kopietjes gaan nemen’ waren er (gelukkig) niet bij. Copywriter Christophe nam me onder zijn vleugels en liet me 9 weken lang proeven van SEO, WordPress en het opstellen en vertalen van blogteksten. Ik vond het enorm fijn dat ik de vrijheid kreeg om zelf in de pen te kruipen en ‘from scratch‘ de ontwikkeling van een online artikel mee kon maken!

Verpakkingsexpert Raf geeft Sarah snel advies tijdens haar stage bij Rajapack.
Verpakkingsexpert Raf geeft Sarah snel advies tijdens haar stage bij Rajapack.

Tijdens mijn stage bij Rajapack kreeg ik bovendien de kans om mijn kennis van het Frans te verfijnen. Door het vertalen van blogteksten leerde ik op een leuke manier heel wat nieuwe woordenschat kennen en kwam ik steeds meer te weten over het bedrijf en zijn producten. Ervaringen die veel waard zijn voor mij en die ik ook in andere bedrijven ongetwijfeld zal kunnen toepassen.

Afscheid nemen bestaat niet…

De weken zijn omgevlogen! Ik ben mijn collega’s en Rajapack Benelux ongelofelijk dankbaar dat ik enkele maanden een Rajapacker mocht zijn. De goede begeleiding en alle leuke (en soms toch ook wel hilarische) momenten maken dit ongetwijfeld tot een succesvolle stage. Omdat ik mijn collega’s niet kon missen, heb ik besloten om deze zomer nog als jobstudent aan de slag te gaan bij hen. Het afscheid is dus maar van korte duur. Ik vertrek nu alvast met een warm hart en heel wat nieuwe ervaring op zak.

Heb je ook zin gekregen in een stage bij Rajapack?  

Ben jij nog op zoek naar een stageplaats? Klop dan zeker eens aan bij Rajapack. Je kunt hen altijd vrijblijvend contacteren op jobs@rajapack.be. Ik ben zeker dat er ook voor jou plaats is op een van de vele afdelingen. Alvast succes! 🙂

Sharing is caring!

Categorieën: Rajapack nieuwsWerken bij Rajapack
2484 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ