Share
Rajapack blijft ook in 2018 de Europese verpakkingsspecialist waar je terecht kunt voor alle oplossingen in de verpakkingswereld

2018 is ondertussen gestart! Het afgelopen jaar hebben we een succesvol parcours afgelegd vol uitdagingen, nieuwe kansen en geslaagde acties. Ook in 2017 konden we onze titel van Europese verpakkingsspecialist waarmaken. Wat hebben we in 2017 allemaal mogen verwezenlijken en welke uitdagingen liggen er nog in het verschiet voor 2018? Kijk even met ons mee:

Onze terugblik op een succesvol jaar

“Rajapack is een van de ruim 1.300 bedrijven die gevestigd zijn in Tongeren en vormt een van de grootste werkgevers in de regio Zuid-Limburg. In 2017 konden we afklokken op een groei van 7% ten opzichte van 2016. Een resultaat waar we heel trots op zijn. Die groei heeft ook voor heel wat extra jobs gezorgd. Momenteel tellen we 175 medewerkers en de komende maanden zullen daar nóg meer mensen bijkomen”, zegt HR-manager Michelle Daenen.

Aangezien we al jarenlang een sterke groei meemaken, zagen we ons in 2017 genoodzaakt om onze opslagruimte verder uit te breiden. Momenteel tellen we 50.000 m2 magazijnruimte waarin bestellingen worden verwerkt voor de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken. In maart openden we ook ons allereerste servicepunt: de Rajashop! Het is de ideale omgeving om als verpakkingsspecialist het juiste advies te geven over onze verpakkingsmachines en –oplossingen. Je kan er je bestellingen ook gewoon komen oppikken als je ze binnen enkele uren al nodig zou hebben.

Afgelopen jaar werd ons gamma weer verder uitgebreid waardoor we nu al aan 7.250 unieke producten zitten. Vooral nieuwe hygiëneproducten en dozen voor een koel transport werden aan ons assortiment toegevoegd. Welke producten werden in 2017 nu eigenlijk het meest verkocht? Dit was onze top 5:Top 5 van meest verkochte producten van verpakkingsspecialist Rajapack in 2017

Rajapack loopt, stapt en verpakt voor het goede doel!

In 2017 hebben we ons traditiegetrouw ook ingezet voor enkele goede doelen. Het hele jaar door hebben we onze schouders gezet onder verschillende acties maar hebben we ook zelf enkele acties uit de grond gestampt:

  • Vrouwendag: een inzamelactie in maart leverde ons 300 kg aan speelgoed en kleding op waarmee we vzw De Passerel steunden. Deze organisatie zet zich in voor vrouwenopvang en kon onze ingezamelde spullen meer dan gebruiken!
  • Tungri Run: in mei namen we deel aan een sportief evenement in de straten van Tongeren. Dankzij onze deelname steunden we ook enkele goede doelen zoals het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.
  • Kunst uit karton: tijdens het zomerse cultuurfestival MoMent in Tongeren sponsorde Rajapack alle dozen en tape die nodig waren om een uniek kunstwerk van Olivier Grossetête op te bouwen.
  • Stappen tegen geweld tegen vrouwen: op een week tijd stapten alle Rajapackers bijna 5 miljoen stappen bij mekaar. We schonken nadien 1000 euro aan vzw Trampolien – een organisatie die zich inzet voor de begeleiding van vrouwen die slachtoffer waren van huiselijk geweld.
  • Sinterklaasfeest: voor het jaarlijkse sinterklaasfeest van Rajapack kochten we snoepzakken ten voordele van het Huis van het Kind, een organisatie die zich inzet voor de dienstverlening voor gezinnen.

Onze nieuwe uitdagingen als verpakkingsspecialist

Zoals we hierboven al vertelden, was 2017 een jaar waarin we op heel wat vlakken sterk zijn gegroeid. Onze zoektocht naar nieuwe medewerkers blijft een topprioriteit. Zo zijn we nog onder andere op zoek naar extra ondersteuning voor onze sales-, product- en e-commerce-afdelingen. Ook gemotiveerde magazijnmedewerkers die in dagdienst willen werken zijn bij ons altijd welkom.

In 2018 staan we voor heel wat nieuwe uitdagingen. Zo willen we ons verder profileren als een one stop shop: Rajapack is een webshop waar je terecht kunt voor een zeer breed assortiment aan producten. 20 jaar geleden begonnen we met het aanbieden van verpakkingsmateriaal. Vandaag vind je bij ons véél meer dan enkel dozen en verpakkingstape. Je kunt bij Rajapack ook terecht voor de inrichting van je magazijn, voor je kantoorbenodigdheden (zoals pennen, scharen en plakband), voor het onderhoud van je kantoor (zoals schoonmaakproducten en vuilniszakken), enz. Met de komst van onze nieuwe catalogus in maart zullen we hier nóg meer op inspelen.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van Rajapack ligt ons eveneens nauw aan het hart. Nu al is 51% van al onze producten milieuvriendelijk. Voor bijna elk denkbaar product hebben we wel een milieuvriendelijk alternatief. We blijven echter niet stilzitten en gaan op zoek naar nog meer innovatieve oplossingen om de ecologische impact tot een minimum te beperken. Door te kiezen voor de milieuvriendelijke alternatieven van ons huismerk blijf je trouwens het goede doel steunen van ons actieprogramma Vrouwen en Milieu.

Ook in 2018 zetten we ons 100% in om als Europese verpakkingsspecialist de beste oplossingen aan te bieden, op alle vlakken en voor iedereen!

Bart Lambrecht, Marketing Manager bij Rajapack Benelux.

Sharing is caring!

Categorieën: Rajapack nieuws
1129 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ