Share
Werken bij Rajapack als Magazijnier

Rajapack Benelux biedt plaats aan meer dan 170 werknemers. Elk met hun eigen taken en persoonlijke achtergrond… Een van de vele medewerkers die dagelijks zorgen voor een vlotte werking op de werkvloer is Ronny. Zijn job? Magazijnier! Laten we eens kijken naar zijn verhaal dat onlangs ook verscheen in het lokale magazine “Een portie Tongeren”.

Van Ford Genk naar Tongeren-Oost

Voordat de 50-jarige Ronny aan de slag ging bij Rajapack werkte hij al 29 jaar bij Ford Genk. Toen de Ford-directie in 2012 bekend maakte dat de fabriek in Genk eind 2014 definitief zou sluiten was het voor iedereen in Limburg even slikken. Ronny bleef echter niet bij de pakken zitten: “Enkele kennissen werkten op Tongeren-Oost en ik hoorde daar altijd positieve verhalen over. Het zijn ook niet de minste bedrijven die daar gevestigd zijn. Bij Rajapack waren ze destijds op zoek naar nieuwe medewerkers. Ik heb gesolliciteerd en kon vrijwel onmiddellijk na de sluiting aan de slag. Men zei altijd dat Ford-arbeiders heel competent en productief zijn, dat ze behoren tot de top van de wereld. Daar waren ze bij Rajapack ook van overtuigd. Intussen werken hier al 10 ex-Ford medewerkers!”

Na Ford kon Ronny dus gelukkig snel aan een nieuw hoofdstuk beginnen als magazijnier. “Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd niet meer aan de band sta. Maar het grootste voordeel is dat ik nu zo vlak bij huis werk. Dat is onbetaalbaar. Ik ga met de fiets naar het werk. Mijn nieuwe job is dus ook goed voor mijn fysieke gezondheid en ik draag mijn steentje bij aan een beter milieu. Achteraf durf ik zeggen dat de sluiting van Ford voor mij persoonlijk een zegen was.”

De taken van een magazijnier bij Rajapack

Als magazijnier kan je rekenen op een zeer gevarieerd takenpakket. Eentonig kan je het in ons warehouse nooit noemen! Ook Ronny kan hier natuurlijk van meespreken. Alles begint met het lossen van de vrachtwagens van onze leveranciers. Duizenden producten worden dagelijks toegewezen aan een vaste plek in het magazijn. Wat het magazijn in gaat moet er natuurlijk ook weer terug uit… Elke magazijnier krijgt hiervoor een ‘picking list’, een lijst met producten die de klant heeft besteld en uit het magazijn moeten worden gehaald.

Magazijnier Ronny aan het werk bij Rajapack

De producten worden vervolgens naar de verpakkingsstations gebracht en verzendklaar gemaakt. Naargelang de omvang en de diversiteit van de bestelde producten zal er voor een andere inpakmethode worden gekozen. Eenmaal het order is verpakt, wordt alles ingeladen in de vrachtwagens van onze transporteurs. En binnen de 24 uur staan ze dan voor de deur van onze klanten. Als magazijnier moet je niet enkel zorg dragen voor de producten maar ook voor de werkplek zelf. Regelmatig zal je er als magazijnier dus voor moeten zorgen dat alles netjes en ordelijk blijft.

Rajapack groeit enorm snel en dit resulteert jaarlijks in een toename van ons warehouse personeel… Wil je net als Ronny ook aan de slag als magazijnier of ben je op zoek naar een andere uitdagingen? Bekijk dan snel onze vacatures! Misschien wel tot binnenkort!

Sharing is caring!

Categorieën: Rajapack nieuws
1110 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ