• 0800-224 24 24 Gratis van 8.30 u tot 17.30 u
  • Grote bestellingen? Gratis en snelle offerte
  • Tevreden of geld terug
  • 1ste bestelling? Gratis levering bij aankoop vanaf € 149
logo raja 0800-224 24 24 Gratis van 8.30 u tot 17.30 u
0,00 € Geen artikel
Bestellen Per referentie
Actieprogramma Vrouwen en Milieu

Vrouwen en Milieu

Ontdek het project dat wij steunen

Voor iedere aankoop van een milieuvriendelijk product, schenkt de groep Raja €1 aan het ondersteunde project van het actieprogramma "Vrouwen en Milieu".

Bolivia Inti Sud Soleil

Bolivia Inti
Sud Soleil Peru

Rejoué

Rejoué Frankrijk

Envol Vert

Envol Vert Colombia

Re-Belle

Re-Belle Frankrijk

Bolivia Inti Sud Soleil

Bolivia Inti
Sud Soleil Bolivia

Terug naar boven

Het bevorderen van solar cooking ter ondersteuning van de energie-onafhankelijkeid van de vrouwen en hen begeleiden bij het uitbouwen van hun economische activiteiten
Vereniging: Bolivia Inti Sud Soleil (BISS)

In Peru, in de regio’s Arequipa en Puno, veroorzaakt het intensieve verzamelen van hout, voor het koken en verwarmen, ontbossing. Vrouwen en meisjes worden gedwongen tot het uitvoeren van deze taak, die steeds meer tijd in beslag neemt. Zij zijn ook slachtoffer van de schadelijke rook van de traditionele kookfornuizen, waar zij de voornaamste gebruikers van zijn.

Gezien deze situatie, wil BISS de families uitrusten met een zonnekooktoestel. Deze zorgen voor de beperking van het houtverbruik en van de uitstoot van schadelijke dampen wat het milieu en de gezondheid van de vrouwen ten goede komt. Bevrijd van hun taak om hout te verzamelen, worden de vrouwen, georganiseerd in werkgemeenschappen, begeleidt bij het opstarten van activiteiten om inkomsten te genereren (zonnedrogen van fruit en groenten).

De organisatie


image d'illustration

BISS bevordert het gebruik van solar cooking-technieken in de Andes, waarbij de effecten op verschillende vlakken zichtbaar zijn (milieu, gezondheid, economisch). ... Bekijk website.

Doelstellingen:

600 families uitrusten met een zonnekooktoestel

2 werkgemeenschappen van 100 vrouwen opstarten

50% vermindering van het brandstofverbruik

Terug naar boven

Het ontwikkelen van een recyclagesysteem van gebruikt speelgoed, gerund door vrouwen, die ze verder verkoopt aan solidaire prijzen.
Vereniging: Rejoué

Samenvatting: Rejoué is de enige re-integratiewerkplaats voor het binnenbrengen van gebruikt speelgoed in Île-de-France: het speelgoed wordt verzameld, gerecycleerd en opnieuw verkocht aan solidaire prijzen door de werknemers van de werkplaats. Rejoué verwelkomt vrouwen die moeilijk werk kunnen vinden. Zij worden individueel begeleid om hun professionele doelen te bereiken en hun sociale problemen aan te pakken. Het re-integratieproject is aangepast aan de beperkingen van de vrouwen, met name door een aanpassing van het tempo van het werk.

Met meer dan 5 jaar ervaring, heeft Rejoué plannen om in 2017 uit te breiden in Île-de-France, om vervolgens haar activiteiten te vertakken in Frankrijk. Deze uitbreiding is erop gericht om meer mensen een duurzame kans te geven in het arbeidsproces en om op nationaal vlak een recycleringsindustrie op te starten voor gebruikt speelgoed.

De organisatie


image d'illustration

Rejoué heeft als doel om gebruikt speelgoed een tweede leven te geven en mensen in moeilijkheden te helpen met werk. ... Bekijk website.

Doelstellingen:

72 ton speelgoed verwerken

56 personen in het integratieproject

Rejoué in 5 gebieden vestigen

Terug naar boven

Het trainen van vrouwen in agrobosbouwtechnieken om hun inkomsten te ontwikkelen, om zo bij te dragen aan het herstel van de biodiversiteit van de Sierra Nevada en aan de voedselzekerheid van de bevolking.
Vereniging: Envol Vert

In de Sierra Nevada in Colombia worden elk jaar meer dan 200.000 bomen omgehakt waardoor er nu slechts 15% van het oerbos overblijft. De opmars van de agrarische grens en het vee zijn de voornaamste oorzaken. Envol Vert heeft, samen met de families die door het gewapende conflict 15 jaar geleden hun huis hebben moeten verlaten, een herbossingsproject ontwikkeld.

De vereniging zorgt voor een opleiding van boeren en landbouwers in agrobosbouwtechnieken en bevordert het planten van de Noyer Maya, een boom met veel voordelen: hoge voedingswaarde van de zaden, krachtige natuurlijke meststof voor tropische bodems, grote opslagcapaciteit voor koolstof, enz. Naast het herstellen van het ecosysteem in de Sierra Nevada, heeft het project voor ogen om de levenskwaliteit van de gemeenschappen van landbouwers te verhogen: het ontwikkelen en bevorderen van hun inkomen en voedselzekerheid door middel van diversificatie van voedingsgewassen alsook het opstarten van activiteiten om inkomsten te genereren (door middel van de transformatie van bosproducten).

De organisatie


image d'illustration

Envol Vert is voorstander van het behoud van de biodiversiteit in de armste landen en in Frankrijk, zij helpen de lokale bevolking bij het ontwikkelen van nieuwe economische alternatieven voor ontbossing. ... Bekijk website.

Doelstellingen:

20 gezinnen opleiden in agrobosbouw op 20 hectare

100 vrouwen opleiden in de keuken van de Noyer Maya

3 kwekerijen opzetten met een capaciteit van 6000 bomen

Terug naar boven

Bestrijding van voedselverspilling door het verwerken van onverkochte groenten en fruit, in een re-integratiewerkplaats voor vrouwen.
Vereniging: Re-Belle

Samenvatting: In Ile-de-France worden elke week 200 ton groenten en fruit weggegooid, vooral door extreem lange distributiekanalen. Gezien deze situatie gaat Re-belle de strijd aan tegen deze voedselverspilling door de niet verkochte groenten en fruit om te vormen tot artisanale confituur.

Het project wil gekwalificeerde en duurzame jobs creëren in Seine-Saint-Denis, in het kader van een re-integratiewerkplaats voor vrouwen. Deze vrouwen, die zich vaak in een moeilijke sociale situatie bevinden, krijgen individuele socio-professionele ondersteuning om hen te helpen hun duurzame integratie op de arbeidsmarkt voor te bereiden.

De organisatie


image d'illustration

Re-Belle, gevestigd in Seine-Saint-Denis, begeleidt personen met moeilijkheden om weer aan het werk te gaan, dankzij de herwaardering van gediskwalificeerde voeding ... Bekijk website.

Doelstellingen:

Elke week 2600 potten confituur produceren

Elk jaar 50 ton onverkochte groenten en fruit verwerken

6 vrouwen in het re-integratieproject

Terug naar boven

De onafhankelijkheid van vrouwen versterken door opleidingen in zonnedroogtechnieken te geven, voor het produceren en verkopen van gedroogd fruit en groenten
Vereniging: Bolivia Inti Sud Soleil (BISS)

Samenvatting project: In de buitenwijken van La Paz in Bolivia, waar de meerderheid van de families kunnen overleven dankzij een informele economie, heeft BISS sinds 2000 reeds meer dan 7000 zonnekooktoestellen geïnstalleerd. Deze fornuizen beperken het houtverbruik vergeleken met traditionele fornuizen en verlagen de uitstoot van schadelijke dampen wat het milieu en de gezondheid van de vrouwen (de belangrijkste gebruikers van de fornuizen) ten goede komt.

De begunstigde vrouwen zien de voordelen van hun versterkte energie-onafhankelijkheid in en nu willen ze hun eigen activiteiten opstarten met behulp van de zonne-energietoestellen. Het project heeft als doel om de vrouwen te trainen in zonnedroogtechnieken. Georganiseerd in co-operatieven, worden zij begeleid bij de productie en het verkopen van gedroogd fruit en groenten.

De organisatie


image d'illustration

Bolivia Inti Sud Soleil komt tussenbeide in de Andes voor het bevorderen van de solar cooking-technieken waarbij de effecten zich op verschillende vlakken laten gelden (milieu, gezondheid, economisch). ... Bekijk website.

Doelstellingen:

200 vrouwen opleiden in zonnedroogtechnieken

1 werkgemeenschap opstarten

50% vermindering van het brandstofverbruik