0800-224 24 24
Van 8.30 u. tot 17 u.
Grote bestellingen?
Gratis en snelle offerte
4,4/5
Klantbeoordelingen
0
Hervat uw aankopen waar u gebleven bent

Handgels en zeep

> RAJA Blog: Alles wat je zeker moet weten over een goede handhygiëne.

Keer op keer tonen studies aan dat de handen wassen een van de belangrijkste maatregelen is om de verspreiding van infectieziektes te bestrijden. Geen overbodige luxe als we ons bedenken dat zo’n 80% van alle besmettingen louter via de handen wordt overgedragen. Voor een goede handhygiëne zijn handgels en zeep onmisbaar.

Wat voor effect heeft het wassen van de handen met zeep nu eigenlijk op een virus zoals Codiv-19 (corona)? Daarvoor moeten we eerst kijken naar de samenstelling van een virus. Rondom een virus zit namelijk een mantel van vet. Het is dankzij die vetlaag dat een virus zich makkelijk kan hechten aan andere vettige of vochtige oppervlakken zoals onze handen, ogen, mond, neus, enzovoort. Door de werking van zeep wordt de vetmantel van het virus doorprikt en afgebroken. Het virus kan daardoor zijn werk niet meer naar behoren doen.

Voor wie niet onmiddellijk zeep en water bij de hand heeft, is er ook nog handgel. De ontsmettende werking van de handgel heeft hetzelfde effect op een virus als zeep. Handgels zijn beschikbaar in de vorm van een verdeelpomp of een spray.

Voor meer informatie over ons aanbod handgels en zeep kan u contact opnemen met ons team via het nummer 0800-224 24 24.

10 referenties
Sorteren op: Relevantie