Share
Lees hier het verhaal van onze sales assistant Tom

Ze staan elke dag nauw in contact met onze klanten… Ze vinden een antwoord op elke verpakkingsvraag… En ze voelen als geen ander aan wat er leeft op de markt. We hebben het natuurlijk over de verpakkingsspecialisten van het sales team van RAJA. Vandaag gaan we op bezoek bij het sales departement van RAJA België. Hun team telt momenteel een 15-tal medewerkers. We stellen je hier graag voor aan een van hen: Tom! Hij werkt ondertussen al ruim 4 jaar als sales assistant en vertelt ons wat zijn job zo uitdagend en gevarieerd maakt!

Werken dicht bij huis

“Een goede 4 jaar geleden startte ik mijn loopbaan als sales assistant bij RAJA. Ik had gereageerd op hun online vacature en zo ging de bal aan het rollen.” Bij RAJA België werkt Tom nu in een team van 17 personen waarbij iedereen zijn eigen rol vervult: “Als accountmanager sta ik hoofdzakelijk in voor het contact met de grotere B2B-klanten. Het zijn dus vooral de grotere aankoopvolumes, verpakkingsmachines en -installaties die ik beheer. Mijn job bestaat hoofdzakelijk uit het contact met de bestaande klanten en uit het zoeken naar nieuwe potentiële klanten. De communicatie met onze klanten verloopt via verschillende kanalen: telefoon, e-mail of chat. Naast het gebruikelijke contact via telefoon ga ik op regelmatige basis ook op bezoek bij de grote klanten. Een leuke afwisseling!”

Niet alleen de jobinhoud biedt Tom voordelen, ook de ligging van RAJA was voor hem een belangrijk argument om bij ons aan de slag te gaan: “De kantoren van RAJA België in Tongeren (Limburg) zijn makkelijk bereikbaar voor mij. Een heel verschil met mijn vorige jobs waarbij ik vaak urenlang in de file stond van en naar Brussel. Werken in Limburg heeft alleen maar pluspunten voor mij.”

Maar werken doe je nooit alleen natuurlijk. Ook de collega’s maken het de moeite waard: “We hebben veel contact over de afdelingen heen en spreken regelmatig samen na de kantooruren nog eens af voor een gezellige afterwork drink. Ook al is de werkdag hectisch geweest, het is altijd fijn om te weten dat je op de rest van het team kan rekenen.” 😉

Sales assistant: een job vol afwisseling!

Op een salesafdeling draait het allemaal om het contact met de klant en om het behalen van doelstellingen. We gaan samen met onze klanten op zoek naar de beste oplossingen zodat ze voor zo weinig mogelijk geld kunnen rekenen op de beste kwaliteit. Omdat elke klant zo uniek is, vormt dit iedere dag weer een uitdagende oefening. Elk bedrijf heeft andere noden natuurlijk. Tom: “Dit maakt de job net zo interessant. Elke dag is anders en hierdoor ook heel boeiend.”

“Waarom ik zo graag in het salesteam van RAJA werk? Dat is heel simpel! Voordien werkte ik ook in een salesomgeving voor onder andere een telecombedrijf, een bankbetalingssysteem en de reclamesector. RAJA is echter een bedrijf met een enorm divers gamma aan producten, en dat zie je ook in het soort klanten dat je mag beheren. De ene keer heb je een ziekenhuis aan de lijn met een vraag over plastic zakjes, de andere keer een groot logistiek bedrijf dat haar magazijninrichting wil vernieuwen, en nog een andere keer een bloemist die een geschikte verpakking zoekt voor zijn boeketten. Je verveelt je hier bij RAJA echt nooit!”

RAJA België en Nederland maken trouwens deel uit van sterk groeiend Europees bedrijf met een degelijke basis. Werkzekerheid is daardoor verzekerd en je kan rekenen op interessante loons- en arbeidsvoorwaarden. Tom: “Er wordt geïnvesteerd in coaching en als junior kon ik altijd terugvallen op een professionele begeleiding en training. Je staat hier bij RAJA nooit alleen. En niet te vergeten: is het nu Pasen, Sinterklaas of je verjaardag… je kan bij RAJA altijd rekenen op een leuk cadeau of iets lekkers!” 🙂

Sharing is caring!

Categorieën: Werken bij RAJA Nederland
8793 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ