ZeroTape: kies voor de meest ergonomische tapedispenser

5  min. leestijd 10 april 2024

Hoe vaak per dag gebruiken jij of je medewerkers een tapedispenser? Dispensers zijn onmisbaar aan de doorsnee inpaktafel en kunnen het inpakwerk aanzienlijk verlichten en versnellen. Maar wat als het nu eens nóg lichter, en vooral ergonomischer, kan? De oplossing hiervoor schuilt bij de ZeroTape: een innovatieve tapedispenser met een ongezien uniek design. Klaar voor een nieuwe manier van verpakken? Lees hieronder verder en ontdek hoe ook jij je voordeel kan doen met deze nieuwe tool.

1. ZeroTape, wat is dat nu precies?

ZeroTape® is een innovatieve oplossing om je tape écht ergonomisch te kleven op een doos. Deze unieke tapedispenser werd ontwikkeld in Duitsland. De bedenkers werkten daarvoor samen met het Department of Ergonomics aan de Universiteit van Siegen (Noordrijn-Westfalen).

Zijn opmerkelijke vorm werd met zorg samengesteld om voor een maximum aan ergonomie te zorgen bij het gebruik. Het resultaat is een dispenser die voor minder belasting zorgt voor je spieren en gewrichten. Want laat nu net dáár vaak problemen opduiken bij het afrollen van tape. Hieronder leggen we je in detail uit hoe de voordelen van de ZeroTape eruit zien.

Evelien, product specialist bij RAJA

Bij RAJA zijn we altijd op zoek naar oplossingen en producten om onze klanten nóg beter te helpen. We hoorden vaak van klanten dat ze bij het sluiten van hun dozen fysieke klachten ondervonden omdat ze altijd dezelfde handeling moesten uitvoeren. In onze zoektocht naar een oplossing zijn we dan terecht gekomen bij de ZeroTape. Na de eerste tests bij RAJA waren we al snel overtuigd van de voordelen van deze unieke afroller.

Evelien, Product Specialist bij RAJA

2. Welke voordelen biedt de Zerotape dispenser?

Deze ZeroTape® dispenser is voor 100% ontworpen met oog op gebruiksgemak en ergonomie. Met zijn 355 gram is hij een echt lichtgewicht. Wist je dat hij daarmee tot de helft lichter is dan een doorsnee tapeafroller? Voeg daar nog zijn speciale vorm aan toe, en je hebt een dispenser die je spieractiviteit tijdens het afrollen met 25% kan verminderen.

Onderzoek toonde bovendien aan dat de belasting in je polsen, armen en schouders 75% lager ligt dan bij standaard dispensers. Hierdoor kan het risico op werkgerelateerde fysieke klachten drastisch afnemen. Vanuit ergonomisch standpunt kan deze tapedispenser het werk voor je inpakkers aanzienlijk lichter en makkelijker maken.

Alle voordelen van de Zerotape tapedispenser

Als extra beschikt deze dispenser nog over een geventileerde handgreep. Door die gaatjes in de greep heb je minder snel last van warme en klamme handen. Dit draagt bij aan een aangenaam gebruik van de afroller voor langere tijd. Bovendien zorgt het frame ervoor dat je tape goed is beschermd. Stel dat je dispenser uit je handen glipt en op de grond valt… Bij een klassieke afroller loop je dan het risico dat je tape bij de val gaat afbreken en beschadigd is. Het frame van de ZeroTape voorkomt dit gelukkig allemaal.

Wil je het mesje of de spatel na verloop van tijd eens vervangen? Dan kan dat heel eenvoudig, volledig zonder schroevendraaier of ander gereedschap. Hierin biedt de ZeroTape een bijkomend voordeel ten opzichte van andere afrollers. Tot slot moeten we het ook nog even hebben over de rem in de tapehouder. Met die rem kan je de tape goed vastzetten en klaarmaken voor gebruik (zónder het risico op kreuken of luchtbelletjes). Dat samen zorgt ervoor dat de ZeroTape voor jou de perfecte oplossing kan zijn om dagelijks grote hoeveelheden pakjes en bestellingen te verwerken.

3. Hoe gebruik je de ZeroTape?

Het gebruik van de ZeroTape® dispenser is op het eerste gezicht gelijkaardig aan die van standaard dispensers. De manier waarop je de ZeroTape-dispenser vasthoudt, maakt echter het grote verschil. Dankzij zijn speciale vorm kan je de dispenser altijd met een gestrekte pols bedienen. En die gestrekte pols zorgt voor een wereld van verschil voor de belasting op je gewrichten en spieren.

  1. Breng de tape aan op je doos zonder je pols te plooien of te belasten.
  2. Rol de tape uit door rechtstreeks over het oppervlak van de doos te bewegen.
  3. Snij de tape tot slot af zonder je pols te plooien of te belasten.
Ergonomisch gebruik van de zerotape

4. Welke tape kan ik gebruiken bij deze dispenser?

Bij de ZeroTape® draait het niet enkel om ergonomie. Ook autonomie speelt een rol. En die autonomie wordt gegarandeerd door de unieke compatibele tape. Laten we dat even van dichterbij bekijken…

Een rol ZeroTape heeft een veel kleinere kern (slechts 35 mm) vergeleken met standaard rollen tape. Net door die kleine kern, kan een rol tot wel 150 meter tape bevatten. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de ZeroTape van polypropyleen. Resultaat? Je kan tot wel drie keer langer aan de slag blijven met een en dezelfde rol. Zo verlies je veel minder tijd met een rolwissel.

Als laatste zoomen we nog even in op de duurzaamheid van een rol ZeroTape. De kleinere kern, in combinatie met de langere tape, zorgt namelijk ook voor minder opslagvolume en minder restafval. Hoe meer tape er op 1 rol past, hoe minder rollen er uiteindelijk nodig zijn. De ZeroTape is daarmee een prima hulpmiddel om de overstap te maken naar een duurzame, betrouwbare en bovenal ergonomische oplossing voor je verpakkingsproces. Klaar om zelf aan de slag te gaan?

Rollen tape voor de zerotape-dispenser

Evelien, product specialist bij RAJA

Met ZeroTape willen we een stap verder gaan dan enkel maar een leverancier zijn van verpakkingen. We willen een concrete oplossing aanbieden voor het welzijn van iedereen die werkt in de industrie, e-commerce of retail. Ergonomie is voor veel van onze klanten even belangrijk als snelheid en efficiëntie. Zerotape kan die ergonomie perfect tot z’n recht laten komen. Het biedt een échte oplossing voor een massa bedrijven, ongetwijfeld ook voor jou!

 Evelien, Product Specialist bij RAJA

 

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen