Share
Mini Pak'r luchtkussenmachines

We worden er dagelijks mee geconfronteerd in de verpakkingswereld: automatisering en optimalisatie zijn onmisbaar. Maar hoe ziet de praktijk eruit? Eén van de vele oplossingen is het integreren van een Mini Pak’R® luchtkussenmachine in de verpakkingsketen. Je producten beschermen en verpakken wordt daardoor een stuk gemakkelijker.

Afhankelijk van je dagelijkse verpakkingsbehoeften, zal je nood hebben aan een ander type luchtkussenmachine. Gelukkig bestaan er hiervoor goede oplossingen op maat. Denk maar aan de Mini Pak’r®, een luchtkussenmachine die letterlijk meegroeit met je bedrijf. Doordat je je luchtkussens zelf produceert ben je minder afhankelijk van leveranciers en bespaar je veel tijd en opslagruimte! Een rol folie van Mini Pak’R neemt namelijk veel minder plaats in dan een grote zak voorgeblazen luchtkussens. Laten we eens kijken wat er voor je mogelijk is:

Mini Pak’R® Verbruik Voordeel Folie
 Standaard Klein (minder dan 1 palet folie per jaar) Compact 5 soorten folie
 Mobile Fill Gemiddeld (1 of 2 paletten folie per jaar) Zeer mobiel 5 soorten folie
► Top Fill Groot (meer dan 2 paletten folie per jaar) Bedien meerdere
verpakkingsstations
5 soorten folie

1. Mini Pak’R standaard: de meest compacte oplossing

 De Mini Pak’R als tafelmodel is de meest compacte luchtkussenmachine. Hij is vooral geschikt wanneer u af en toe kleine hoeveelheden luchtkussens gebruikt als opvul- of beschermingsmateriaal. We spreken dan over een maximum van zo’n 300 pakketten per dag. Per minuut produceert deze luchtkussenmachine tot 7,5 m bescherming.

Luchtkussenmachine Mini pak'r standaard: de meest compacte oplossing voor het opvullen van bijvoorbeeld kleine tot middelgrote dozen.
Mini Pak’R als tafelmodel voor een compacte opstelling.

De Mini Pak’R wordt gebruikt in combinatie met 5 soorten folie. Elk type folie is goed voor een ander soort luchtkussen (hierover later meer) waardoor je voor elk product of verpakking de juiste oplossing kunt kiezen. Dankzij een ingebouwde chip in de kern van de rol kiest de Mini Pak’R zelf de juiste instelling voor de folie die je gebruikt. Een machine instellen en bedienen kan dus niet eenvoudiger!

De Mini Pak’R is zeer praktisch en makkelijk te verplaatsen dankzij zijn geringe omvang (L 36 x H 28 x D 33 cm) en gewicht (6 kg). Hij is makkelijk op te stellen aan een bureau of paktafel. Je kan hem zelfs aan de muur bevestigen om nog meer vrije werkruimte te creëren.

2. Mini Pak’R Mobile Fill: overal inzetbaar bij een middelgroot verbruik

Vanaf een verbruik van 1 pallet folie per jaar raden we aan om over te stappen op een Mini Pak’R met Mobile Fill oplossing. Ten opzichte van het tafelmodel hierboven is deze variant supermobiel dankzij zijn onderstel met wieltjes. Je rolt hem dus zonder moeite naar de juiste plek in je magazijn. Deze luchtkussenmachine rijdt niet alleen makkelijk maar beschikt ook over voldoende ruimte voor zijn eigen voorraad luchtkussens. Zo kan je altijd vlot blijven doorwerken als je veel pakketten moet verwerken. Zijn grotere technische capaciteit zorgt er bovendien voor dat er meer luchtkussentjes kunnen worden geproduceerd. Ideaal dus in een werkomgeving met een middelgroot verbruik.

De meest mobiele luchtkussenmachine van mini pak'r
Mini Pak’R Mobile Fill voor een middelgroot verbruik.

3. Mini Pak’R Top Fill: ideaal bij een intensief gebruik

De derde oplossing binnen de Mini Pak’R familie is de Top Fill®. Vanaf een verbruik van 2 pallets folie per jaar raden we aan om deze Mini Pak’R te integreren. Deze variant staat op een hoog platform en kan tegelijkertijd luchtkussens afleveren aan meerdere verpakkingsstations.

Luchtkussenmachine mini pak'r top fill: ideaal bij een groot verbruik
Mini Pak’R Top Fill voor een groot verbruik.

De Top Fill is met zijn sterke technische eigenschappen specifiek gericht op een groot verbruik. Deze machine focust op:

  • Ergonomie: dit systeem draagt bij aan een ergonomisch juiste positie van je werknemers. Hierdoor voorkom je ongemakken en letsels.
  • Flexibiliteit: de silo van de Mini Pak’R Top Fill heeft meerdere openingen waardoor de luchtkussentjes en -folie door meerdere verpakkers tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.
  • Ruimtebesparing: door in de hoogte te werken bespaar je veel plaats rond de verpakkingsstations.
  • Automatisering: de luchtkussentjes worden aan de lopende band geproduceerd. Een sensor bovenop de silo automatiseert de productie en vult bij indien nodig.

De Mini Pak’R® Top Fill kan op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd: vastgezet bovenop verpakkingstafels of geplaatst op een frame om vrijstaand te worden gebruikt (bv. naast een verpakkingstafel of boven een transportband van je verpakkingsketen).

Hoe kies je het juiste luchtkussen?

Voor de Mini Pak’R heb je de keuze uit 5 soorten folie. Telkens goed voor een ander soort luchtkussen.Luchtkussenfolie op buisrol

Voor elke toepassing kan je dus het gepaste luchtkussen gebruiken. Dankzij een perforatie zijn de geproduceerde luchtkussens bovendien makkelijk met de hand af te scheuren. Wist je trouwens dat 1 rol folie gelijkstaat aan 2 m3 bescherming? Je spaart dus heel wat opslagruimte uit in verhouding tot voorgeblazen of traditioneel opvulmateriaal.

Met luchtkussenfolie voor de luchtkussenmachine mini pak'r maak je zowel kleine als grote luchtkussens.
Van standaardkussentjes (links) tot noppenfolie met grote noppen (rechts).
Standaardkussentjes Voor de bescherming of opvulling van lege ruimten.
Dubbele kussentjes Voor de bescherming, opvulling of omwikkeling van je producten.
Supertube Schokwerende luchtkussentjes voor hoekbescherming.
Noppenfolie met kleine noppen Voor schokbeveiliging en bescherming van het oppervlak van je producten.
Noppenfolie met grote noppen Voor het veilig omwikkelen en scheiden van producten binnen de doos.

Zoals je ziet zijn de verpakkingssystemen van Mini Pak’R inzetbaar in elk soort bedrijf, van kleine eenmanszaken tot grote magazijnen. Wil je weten hoe de Mini Pak’R bij jou kan worden geïntegreerd? Contacteer dan vrijblijvend onze verpakkingsspecialisten en bekijk samen met hen alle mogelijkheden.

Download hier beneden ons e-book en kom alles te weten over de uiteenlopende voordelen van een verpakkingsmachine.

PDF Keuzegids voor verpakkingsmachines RAJA

Sharing is caring!

Categorieën: Producten
6764 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voer een reactie

Remplissez ce champ