Geami WrapPak: zo verpak je origineel en ecologisch

5  min. leestijd 16 mei 2022

Verpakken met milieuvriendelijk papier is dé trend. Oké, dat is voor jou misschien weinig nieuws onder de zon… Maar heb je al eens kennis gemaakt met de Geami WrapPak? Deze unieke machine creëert een papieren bescherming die uitblinkt in duurzaamheid, originaliteit en veelzijdigheid. Hoe hij dat allemaal voor elkaar speelt, leggen we je hieronder uit. Klaar om je verpakking nét dat tikkeltje extra te bezorgen?!

1. Waarvoor gebruik je de Geami WrapPak?

Wat maakt dit apparaat nu eigenlijk zo speciaal? De Geami WrapPak is uniek omdat hij niet één, maar twee verpakkingsmaterialen kan combineren. Enerzijds kraftpapier, en anderzijds zijdepapier. Het kraftpapier wordt door de machine ‘gestanst’. Er wordt daarbij een soort honingraatmotief uit het papier gesneden en geplooid. Het grote voordeel hiervan is dat deze vouwtechniek extra goed schokken kan dempen. Het zijdepapier op zijn beurt heeft een zacht oppervlak wat je producten beschermt tegen krassen.

Beide vellen papier rollen tegelijkertijd door het apparaat. Je wikkelt ze nadien gezamenlijk rond je product. Door de combinatie van schokbescherming (= kraftpapier) en krasbescherming (= zijdepapier) kan je de Geami WrapPak inzetten voor een zeer breed assortiment aan producten. Eender welke vorm is daarbij trouwens mogelijk. Goed om te weten: dit soort papierbescherming is volledig antistatisch en dus ook geschikt voor het verpakken van elektronica.

Of het nu om een doordeweekse bestelling gaat, of om een speciale cadeauverpakking voor Kerst, Valentijn of Pasen – de Geami WrapPak bezorgt je áltijd wel een geslaagde en originele bescherming.

Toepassingen van de Geami WrapPak®

Wist je dat...
Je voor de Geami Wrappak énkel kraftpapier nodig hebt? Je bent dus niet verplicht om het te combineren met zijdepapier. Het gestanste kraftpapier vormt daarbij een prima alternatief voor plastic noppenfolie.

2. Wat zijn de voordelen van de Geami WrapPak?

100% milieuvriendelijk

Met de Geami WrapPak zijn niet enkel je producten goed beschermd, dat geldt ook nog eens voor het milieu. Het papier dat je in de machine rolt, is volledig natuurlijk, herbruikbaar en recyclebaar. Tot slot is het papier FSC-gecertificeerd en dus afkomstig van verantwoord beheerde bossen.

Veelzijdige bescherming

Veelzijdigheid troef! Zoals gezegd produceert dit apparaat een echte 2-in-1 bescherming: het gestanste kraftpapier beschermt tegen schokken, het zachte zijdepapier beschermt tegen krassen. Samen levert dit een bescherming op die tot 60% effectiever is dan bijvoorbeeld traditionele noppenfolie. Bovendien zijn deze papierkussens heel flexibel: je past ze dus makkelijk aan naargelang de vorm van je product.

Unieke unboxing experience

Combineer je het kraftpapier met het zijdepapier, dan creëer je een originele en milieuvriendelijke look die ongetwijfeld bijdraagt aan een positieve unboxing experience. Een prima manier dus om je te onderscheiden van je concullega’s. Bovendien is het materiaal nadien makkelijk in z’n geheel te sorteren door de eindklant, zonder verdere afvalscheiding.

Kostenbesparend

Besparen? Dat doe je op meerdere vlakken:

  • Bespaar tijd door het verwerken van 2 beschermmaterialen in een beweging. Je wint trouwens nóg meer tijd door te kiezen voor een elektrisch aangestuurd model. Je kan hierdoor veel sneller een grote hoeveelheid pakjes verzendklaar maken.
  • Bespaar ruimte: de rol kraftpapier expandeert pas nadat het door het stansapparaat is gehaald. Diezelfde rol papier levert je trouwens veel meer beschermmateriaal op dan een rol noppenfolie met eenzelfde diameter. Ideaal dus om plaats te winnen in je opslagruimte. Bovendien zijn deze toestellen heel compact waardoor je een maximum aan ruimte overhoudt aan je inpaktafel.
  • Bespaar verpakkingsmateriaal doordat je geen andere bescherming meer nodig hebt in je doos. Tot slot: de honingraatstructuur van het kraftpapier maakt dat je geen tape moet gebruiken. De honingraten grijpen vanzelf in elkaar en bezorgen je een stevige beschermende bundel.

Samenstelling van de Geami Wrappak papierkussenmachine

3. Hoe werkt de Geami WrapPak?

Om de Geami WrapPak correct te kunnen gebruiken heb je een rol kraftpapier nodig. Die kan je eventueel aanvullen met een rol zijdepapier (maar dit is niet verplicht). Beide rollen kan je dan in het apparaat plaatsen. Vervolgens rol je het papier erdoor. Je zal zien dat het kraftpapier daarbij wordt gestanst (of doorprikt zoals je wil) met een honingraatmotief. Plaats je product hierna op beide vellen papier met het zijdepapier altijd tegen je product gericht.

Het enige wat je dan nog moet doen is de twee vellen afsnijden op de gewenste lengte en het geheel goed wikkelen rondom je product. De honingraatvormen van het kraftpapier grijpen vanzelf in elkaar en zorgen voor een stevig pakketje. Hop in je verzenddoos of cadeauverpakking en je bent klaar!

4. Zo kies je het apparaat op maat van jouw bedrijf

De Geami WrapPak is beschikbaar in een aantal modellen. Welk model je nu precies moet kiezen hangt af van verschillende factoren zoals het aantal pakjes dat je dagelijks klaarmaakt, je beschikbare inpakruimte en de snelheid waarmee je te werk wilt gaan. Kies hieronder uit een van deze 3 apparaten:

Elektrisch *Geami Wrappak elektrisch modelManueel *
Manueel papierkussensysteem Geami Wrappak
DispenserdoosGeami Wrappak in dispenserdoos
Voordelen Voor groot verbruik in logistieke centraVoordelen Voor middelgroot verbruik in winkels, boetieks, enz.Voordelen Voor klein verbruik in start-ups of kleine winkels
Voordelen Extra snel: creëer continu nieuw materiaalVoordelen Werkt waar en wanneer je wil, zonder elektriciteitVoordelen Extra voordelig, licht en compact
Voordelen Kies zelf de kleur van het kraft- en zijdepapierVoordelen Kies zelf de kleur van het kraft- en zijdepapierVoordelen 100% van karton en dus 100% te recyclen
L 71 x H 43,2 x B 51 cmL 66 x H 31,5 x B 49 cmL 56 x H 18 x B 24 cm
31 kg15 kg5 kg
Verbruik: > 40 orders/dagVerbruik: > 20 orders/dagVerbruik: ± 5 orders/dag

* Wist je dat je het elektrische en manuele model kan combineren met een snijapparaat? Hiermee snij je je papier perfect recht af voor een mooie en professionele afwerking. 

PDF Keuzegids voor verpakkingsmachines RAJA

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen