FacebookLinkedInTwitterGoogle+Share
Rajapack stapt tegen geweld tegen vrouwen

Van 2 tot 8 november 2017 wandelden alle medewerkers van Rajapack Benelux duchtig rond met stappentellers. Maar waarom? Samen met onze collega’s in de andere Europese vestigingen deden we mee aan een grote ‘stappenteller’-actie. Op een week tijd werden er 30 miljoen stappen verzameld. Goed voor € 30.000! Met dit geld wil de Groep Raja enkele organisaties ondersteunen die zich engageren voor vrouwenrechten.

Samen zetten we ons in tegen geweld tegen vrouwen

Stappen tegen geweld tegen vrouwen

Tijdens de week van 2 tot 8 november 2017 stapten alle Europese medewerkers van de Groep Raja mee voor een actie tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne viel samen met de marathon van New York (op 5 november) waaraan 26 medewerkers van de Groep Raja deelnamen. Iedereen werd voor de gelegenheid uitgerust met zijn persoonlijke stappenteller. Tijdens de kantooruren was het de bedoeling om zoveel mogelijk stappen te verzamelen.

In totaal werden er 30 miljoen stappen gezet. Dat is meer dan 3 keer een wandeling rond de aarde! Als tegenprestatie voor deze uitdaging schonk de Groep Raja € 30.000 aan enkele organisaties die zich inzetten voor vrouwenrechten. Om alle medewerkers van Rajapack Benelux te motiveren organiseerden we verschillende wandelmomenten. Voor veel mensen was deze actie ook wel een eye opener omdat ze nu pas goed beseften dat ze toch wel wat te weinig bewogen op een dag. Af en toe eens rechtstaan en de benen strekken tijdens een korte wandeling heeft een positieve invloed op onze gezondheid. We weten wel dat dit belangrijk is, maar we moeten het natuurlijk ook doen!

Dankzij deze actie kon er € 15.000 worden geschonken aan 14 organisaties in Europa. Nog eens € 15.000 werd geschonken aan 2 specifieke organisaties in Frankrijk. Rajapack Benelux ondersteunde twee verenigingen. In België ging het om de Tongerse vzw Trampolien. Zij komen financieel tussen in de kosten van psychologische hulp voor slachtoffers van huiselijk geweld. De professionele therapie helpt deze vrouwen hun weerbaarheid en gevoel voor eigenwaarde terug op te krikken. In Nederland werd er gewandeld ten voordele van Safegroup, een organisatie die begeleiding biedt aan slachtoffers van huiselijk geweld. Daarnaast bieden zij ook een veilig opvangtehuis voor vrouwen (en eventueel hun kinderen) in noodsituaties.

Stappen tegen geweld tegen vrouwen

Deze actie past in het bredere kader van de Stichting RAJA-Danièle Marcovici. Via allerhande projecten zet deze organisatie zich in voor de verdediging van vrouwenrechten overal ter wereld. Sinds haar oprichting in 2006 ondersteunde de Stichting al 360 projecten in 50 landen. Tienduizenden vrouwen werden inmiddels geholpen en dat aantal blijft stijgen!

Sharing is caring!

Categorieën: Rajapack nieuws
460 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ