Onze duurzame verpakkingen

Hulp nodig bij het zoeken? We staan voor u klaar!

Bekijk hier onze selectie duurzame verpakkingsoplossingen: van onze best verkochte producten tot de nieuwste innovaties. We stellen u hieronder ook een selectie voor van producten die u helpen om lege ruimtes in een verpakking te verminderen, om de omvang van uw verpakking in te perken en zelfs om uw selectieve afvalscheiding een stuk vlotter te laten verlopen.

Onze duurzame topproducten

Bekijk hier de bestsellers uit ons duurzaam aanbod:

 • Dubbelgolfdoos: bestand tegen scheuren, vocht, temperatuurschommelingen en verticale druk. Deze dozen zijn recyclebaar en voor minstens 70% gemaakt van gerecycled papier.
 • Versterkte kartonnen envelop met zelfklevende sluiting: in de hoogte aanpasbaar tot 4 cm. Volledig recyclebaar.
 • Kraftpapieren draagtas met gevlochten oren: deze elegante papieren draagtas is volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en bovendien recyclebaar.
Green products

Onze duurzame nieuwigheden

Om u een zo breed mogelijk aanbod duurzame oplossingen te kunnen aanbieden, innoveren we voordurend. Dat leidde de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot deze nieuwigheden:

 • Voorgerekte rekfolie: doordat deze folie al optimaal is voorgerekt zijn er minder lagen nodig per omwikkeling. Naast zuinig is deze folie recyclebaar na gescheiden inzameling door bedrijven.
 • Doos met automatische bodem en zelfklevende retoursluiting: met een eerste sluitstrip voor een stevig gesloten doos, en een tweede sluiting voor een eventuele retourzending. Gemaakt van 70% gerecycled karton. Deze dozen zijn bovendien recyclebaar.
 • Milieuvriendelijk gripzakje 60 micron: voor 50% gemaakt van gerecycled materiaal. Voor een perfecte presentatie van uw producten.
Green products

Onze duurzame alternatieven

Klaar om een nóg duurzamere weg in te slaan? RAJA biedt u tal van alternatieven voor uw gebruikelijke producten:

 • Papieren tape: kraftpapieren drager met plantaardige lijm. De tape garandeert een perfecte sluiting op karton. Recyclebaar samen met uw kartonnen doos en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het ideale alternatief voor plastic tapes.
 • Gewatteerde papieren envelop: voor 100% gemaakt van papier. Voor een uitmuntende bescherming tegen schokken. Volledig recylebaar en 75% gerecycled.
 • Bruin pakpapier: gemaakt van 100% gerecycled kraftpapier en volledig recyclebaar. Ideaal voor het omwikkelen van uw producten of het vullen van lege ruimtes in een doos. Een uitstekend alternatief voor noppenfolie.
Green products

Onze herbruikbare verpakkingen

Duurzaam verpakken staat ook gelijk aan duurzaam 'hergebruiken'. Bekijk hier de mogelijkheden:

 • Postdoos met zelfklevende retoursluiting: makkelijk te openen bij ontvangst door de openscheurstrip. Moet de inhoud worden teruggestuurd, gebruik dan dezelfde doos en kleef hem dicht met de tweede zelfklevende sluitstrip. Dit product is 70% gerecycled en volledig recyclebaar.
 • Gerecyclede kunststofpallet: een echt lichtgewicht waardoor hij uw transportkosten minimaal beïnvloedt. Afwasbaar en bestand tegen temperaturen tot -10 °C. Voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal. Gebruik en hergebruik hem zo vaak u wilt!
 • Koerierbakken: ideaal voor een interne transportcyclus. Nestbaar en stapelbaar waardoor u een maximum aan plaats wint tijdens het transport. Van zeer sterk polypropyleen waardoor u hem zeer lang kan blijven hergebruiken.
Green products

Geoptimaliseerde verpakkingen

Een studie bracht aan het licht dat veel verpakkingen nog tot 40% lege ruimte bevatten (Forbes Insights en DS Smith, 2018). Ga deze verspilling tegen en kies voor verpakkingen die beter zijn afgestemd op je producten. Dat kan aan de hand van deze oplossingen:

 • Doos met variabele vulhoogte en automatische bodem: pas hem aan, aan de omvang van je producten. Aanpasbaar tot wel 12 verschillende hoogtes. Voor 70% van gerecycled karton en volledig recyclebaar.
 • Ondoorzichtige plastic envelop 60% gerecycled: vervaardigd uit 60% gerecyclede grondstoffen. Zowel soepel als ultralicht waardoor hij geschikt is voor een voordelige verzending van een brede waaier aan producten. Recyclebaar na gescheiden inzameling in een bedrijf.
 • Uitschuifbare dekseldoos: de doos die altijd op de juiste hoogte is! Het aparte deksel past u aan naargelang de gewenste hoogte van de inhoud. Voor 70% van gerecycled karton en volledig recyclebaar.
Green products

Selectieve afvalscheiding

De scheiding van bedrijfsafval is verplicht. Om het sorteerproces voor u te vergemakkelijken kan u gebruikmaken van een van onderstaande oplossingen:

 • Pedaalemmer 45 en 90 liter: vervaardigd van zeer stevig polyethyleen. Beschikt over deksels in 4 verschillende kleuren om uw afvalscheiding te vergemakkelijken.
 • Mobiele afvalcontainer 100 liter: geschikt voor allerhande soorten afval. Beige frame in onverslijtbaar polyethyleen. Met gekleurd deksel om makkelijk te sorteren.
 • Gekleurde afvalzakken en afvalzakhouders
Green products