Share
Bespaar tijd en rekfolie met een foliewikkelaar

Eerder bekeken we al hoe je wikkelfolie het best gebruikt en welke voordelen gekleurde wikkelfolie biedt. Tijd nu om een stap verder te gaan.

Verzend je per dag meer dan 15 pallets? Dan overweeg je best de aanschaf van een foliewikkelaar. Met deze machine bespaar je veel tijd en verbruik je minder wikkelfolie. Je zal bovendien merken dat je pallets veel stabieler en steviger omwikkeld zijn. Of je pallet nu een lange, hobbelige weg moet afleggen, een woeste zee moet trotseren of zich hoog in de wolken bevindt, je goederen zullen in perfecte staat je klant bereiken. Lees verder en leer met welke machines je je pallets het best omwikkelt.

Wanneer kies je voor machinaal omwikkelen?

Wordt het omwikkelen met een handafroller of met een mechanische foliewikkelaar? Voor elk van de twee zijn er specifieke toepassingen:

Handmatig wikkelfolie aanbrengen met een handafroller► Handafrollers voor wikkelfolie zijn zeer veelzijdig en geschikt voor zowel grote als kleine producten, homogene of heterogene goederen en ladingen met of zonder pallet. Voor bedrijven die dagelijks maar enkele pallets verzenden, zijn handafrollers voor rekfolie een handige en goedkope hulp. Deze sterke afrollers zijn voorzien van twee handgrepen. Je bevestigt de rol rekfolie op de afroller en gaat vervolgens meteen aan de slag.

► Als je bedrijf dagelijks meer dan 15 pallets voor verzending klaarmaakt, is een machinale verpakkingsoplossing een aangewezen investering. Zo spaar je niet enkel de rug van je magazijnier, maar bespaar je ook veel tijd en wikkelmateriaal. Een machinale foliewikkelaar verbruikt nooit méér folie dan strikt noodzakelijk. Hij wikkelt bovendien veel sneller en correcter dan een mens zou kunnen doen.

  Handmatig wikkelenHandmatig wikkelen van rekfolie Machinaal wikkelenMachinaal wikkelen van rekfolie
Veelzijdig in gebruik: homogene of heterogene ladingen, grote of kleine producten, met of zonder pallet. Bij voorkeur te gebruiken bij homogene ladingen op pallets.
Minder dan 15 pallets per dag. Meer dan 15 pallets per dag.
Werk ergonomisch.
Bespaar tijd: laat de machine het werk doen.
Bespaar folie: gebruik nooit méér folie dan nodig.

Download hier onze gids van verpakkingsmachines en lees meer over de vele voordelen van geautomatiseerde verpakkingssystemen:

Download ons E-book en kom meer te weten over onder andere verpakkingsmachines en -systemen.

Welke foliewikkelaar kies je het best?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: hoeveel pallets verzend ik per dag? Het antwoord op deze vraag brengt je dan bij de volgende uitkomst:

Type foliewikkelaarKies de juiste palletwikkelaar. Aantal pallets per dag & Soort ladingAantal pallets per dag en soort lading VoordeelOntdek de voordelen van een palletwikkelaar.
Mobiele foliewikkelaar ► Vanaf 15 pallets per dag.
► Lading die regelmatig of onregelmatig van vorm is.
De goedkoopste oplossing.
Foliewikkelaar met draaiplateau ► Tot 50 pallets per dag.
► Lading die regelmatig van vorm is.
De mechanische rem zorgt voor een gelijkmatige omwikkeling van je pallets.
Zo verbruik je niet méér folie dan strikt noodzakelijk.
Foliewikkelaar met draaiplateau en voorreksysteem ► Tot 150 pallets per dag.
► Lading die regelmatig of onregelmatig van vorm is.
De automatische voorrekking zorgt voor een maximale foliebesparing.
Foliewikkelaar met draaiarm ► Tot 250 pallets per dag.
► Instabiele ladingen en goederen die licht of makkelijk samendrukbaar zijn.
Met een draaiarm die de folie moeiteloos rond de pallet wikkelt.
Wikkelrobot ► 150 of 250 pallets per dag.
► Voor pallets die door hun vorm of gewicht niet op het platform van een palletwikkelaar kunnen worden gezet.
Verplaatst zich automatisch rond pallets van min. 60 x 60 cm.

1. Mobiele foliewikkelaar

Wikkel uw pallets goedkoop met een mobiele foliewikkelaarWe starten onze vergelijking met de mobiele foliewikkelaar. Het is de goedkoopste oplossing, maar er is wel nog altijd een manuele inspanning voor nodig. Een magazijnier rijdt het toestel tot bij een pallet en loopt er omheen.

De folie wordt aangebracht met een constante spanning en houdt de lading perfect op haar plaats, zonder enige beschadiging. De mobiele foliewikkelaar is in de hoogte verstelbaar zodat je kan werken met rollen wikkelfolie van verschillende breedtes.

2. Foliewikkelaar met draaiplateau (en voorreksysteem)

Bespaar maximaal folie met de foliewikkelaar met voorreksysteemAls jouw magazijn dagelijks tot 50 pallets verwerkt, is de foliewikkelaar met draaiplateau dé oplossing voor jouw logistieke uitdagingen. Je plaatst een pallet op de draaischijf, knoopt de folie vast onderaan de pallet, drukt op de startknop en de draaischijf draait om zijn eigen as. Op deze manier wordt de folie met een constante spanning rond de pallet gewikkeld: superveilig en nauwkeurig.

Met het model met voorreksysteem wikkel je tot 150 pallets per dag. Het automatische voorreksysteem rekt de folie uit tot maximaal 250%. Hierdoor wordt de hoeveelheid folie nóg beter benut en eindig je met een nóg lager folieverbruik. Deze variant is multifunctioneel: hij kan niet enkel homogene ladingen aan maar is ook geschikt voor pallets met uitstekende hoeken, zware of lichte lasten, delicate producten die makkelijk worden samengedrukt, enz.

3. Foliewikkelaar met draaiarm

Werk ergonomisch en volautomatisch met de foliewikkelaar met draaiarmDe foliewikkelaar met draaiarm en handrem is ideaal bij een verpakkingsvolume tot 250 pallets. Het toestel werkt volautomatisch en de mechanische overbrenging van de rol garandeert een constante omwikkeling. De machine is eveneens multiprogrammeerbaar. Je kiest dus zelf de snelheid van de draaiarm en het aantal omwikkelingen.

Deze wikkelmachine staat voor een veilig gebruik: de draaiarm is voorzien van schokdempend schuim. Hij stopt onmiddellijk bij een hindernis of als je de noodstopknop indrukt. Bovendien is ze ook ergonomisch: de foliehouder stopt altijd op manshoogte zodat je magazijnier makkelijker de rol kan vervangen. Nog een belangrijk weetje: dit soort palletwikkelaar wordt vaak gebruikt bij het omwikkelen van instabiele ladingen en producten die samengedrukt kunnen worden.

4. Wikkelrobot

Gebruik een wikkelrobot om uw goederen volautomatisch te omwikkelen. Een wikkelrobot is een multifunctioneel toestel dat makkelijk is te verplaatsen en pallets volautomatisch omwikkelt. Regelmatige en onregelmatige vormen met uitstekende of uitspringende delen: dit toestel kan het allemaal aan. De wikkelmachine draait zelf rond de pallet heen en behoudt hierbij een constante kracht op de wikkelfolie.

Het model met een voorreksysteem helpt je trouwens flink op wikkelfolie te besparen. Gebruik je rekfolie met een elasticiteit van bijvoorbeeld 250%, dan wordt 1 meter folie uitgerekt tot 3,5 meter. Met deze wikkelrobot omwikkel je eenvoudig en zonder enige fysieke inspanning tot 250 pallets per dag.

 

 

Sharing is caring!

Categorieën: Producten
4428 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ