Share
Een boek verzenden? Bekijk hier alle mogelijkheden.

De wondere wereld van boeken wordt bewoond door twee soorten lezers: de klassieke en de digitale boekenwurm. De eerste geniet het meest van een papieren boek waar je nog gezellig doorheen kunt bladeren en de geur kunt opsnuiven van verse inkt. De tweede lezer is praktisch ingesteld en kiest voor moderne technologieën (zoals een tablet of e-reader).

Steeds meer Nederlanders hebben de reflex ontwikkeld om hun boeken online te kopen. Uitgeverijen en boekenwinkels zien zich daardoor geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: ze moeten hun producten via een koerierdienst efficiënt, voordelig en zonder schade tot bij de eindklant zien te krijgen. Moet je regelmatig een tablet, e-reader of papieren boek verzenden? Dan komen onderstaande tips zeker van pas.

Een e-reader of boek verzenden: welke verpakking kies je het best?

Voor boeken, tablets of posters bestaan er verpakkingen die ze perfect behoeden tegen een mogelijk hectische reis. De onderstaande (post)dozen zijn stuk voor stuk ontworpen om je producten optimaal te beschermen tegen schokken en stoten, vooral de meest kwetsbare onderdelen zoals hoeken.

Welke producten wil je verzenden?  Welke verpakking is geschikt?
(1) Boeken van gemiddelde omvang en gewicht Rajabook postverpakkingen
(2) Elektronica (zoals tablets en e-readers) Schuimdozen
Postdozen met fixeerfolie
(3) Dunne en/of lichte boeken Luchtkussenenveloppen
Kartonnen enveloppen
(4) Een stapel boeken of papier Uitschuifbare dekseldozen
Dozen met een variabele vulhoogte
(5) Posters en kaarten Verzendkokers

1. Boeken van gemiddelde omvang en gewicht

Wat heb je nodig? Rajabook postverpakkingen

Boeken verzenden met de Rajabook postverpakkingen

De Rajabook postverpakkingen zijn het ideale omhulsel voor het verzenden van elk standaard boek. Deze verpakkingen zijn uitgerust met stevige beschermranden. Zo zijn de kwetsbare hoeken van je boeken beschermd tegen stoten en schokken.

► Bespaar opvulmateriaal: deze postdozen zijn voorzien van rillijnen waardoor je ze eenvoudig aanpast aan de dikte van je boek. Een verpakking op maat staat ook gelijk aan een verpakking met minder of zelfs geen opvulmateriaal.

► Bespaar verpakkingstape: voor een postdoos met zelfklevende sluiting heb je zelfs geen plakband nodig.

► Bespaar opslagruimte: met de Rajabook postverpakkingen bespaar je opslagkosten, want je moet nog maar één soort doos in voorraad houden. Moet je meer of minder boeken verzenden, dikker of dunner? Het kan allemaal met slechts één postverpakking!

2. Elektronica (zoals tablets en e-readers)

Wat heb je nodig? Schuimdozen of postdozen met fixeerfolie

Verpak je electronica met een schuimdoos of een postdoos met fixeerfolie

De ‘alternatieve’ lezers onder ons  zweren bij een e-reader. Ze zijn niet enkel licht en compact maar per boek vaak goedkoper dan hun papieren alternatief. Een e-reader of tablet moet zeer stevig worden verpakt om krassen of deuken te vermijden.

Een eerste oplossing om een tablet te versturen bestaat uit een postdoos met een geïntegreerde polyethyleenfolie. Door de folie wordt je tablet extra stevig vastgeklemd binnenin de doos. Zo kan hij niet meer verschuiven en hebben schokken of trillingen er geen invloed meer op. Met een schuimdoos ga je zelfs nog een stap verder. Die omwikkelt je product met een dikke laag zacht en soepel polyurethaanschuim.

3. Dunne en/of lichte boeken

Wat heb je nodig? Luchtkussenenveloppen of kartonnen enveloppen

Luchtkussenenveloppen voor dunne of lichte boeken

Met een envelop kies je voor de goedkoopste verzendoplossing. Een kartonnen envelop is geschikt wanneer je bijvoorbeeld een dun en licht boek wilt verzenden. Voor nog iets meer bescherming kun je overwegen om een luchtkussenenvelop te gebruiken. Heeft je boek een harde kaft, dan kan dit de envelop wel beschadigen en de verzending bemoeilijken. Gelukkig bestaan er voor boeken met een harde kaft nog andere verzendoplossingen (zoals de Rajabook postverpakkingen).

4. Een stapel boeken of papier

Wat heb je nodig? Uitschuifbare dekseldozen of dozen met variabele vulhoogte

Verzend een stapel boeken met een dekseldoos

Eén boek verzenden is dan wel simpel, maar wat als je een grotere stapel moet versturen? Dan kies je het best voor een doos die je eenvoudig kunt aanpassen in de hoogte. Dat is mogelijk als je een dekseldoos of een doos met een variabele vulhoogte gebruikt. Hoe beter je je doos afstemt op de omvang van je product, hoe minder opvulmateriaal je nodig hebt. En dat komt uiteraard je verpakkingskosten ten goede.

5. Posters en kaarten

Wat heb je nodig? Verzendkokers

Verzend posters en kaarten kreukvrij in een verzendkoker

Tot slot houden we nog halt bij de posters en kaarten, want ook dat zijn artikels die steeds vaker online besteld worden bij uitgeverijen. Om dit kreukvrij te verzenden bestaat er eigenlijk maar één goede oplossing: een verzendkoker! Ze zijn makkelijk te hanteren, zeer stevig en schokbestendig.

Hoe verstuur ik een boek via de post?

De verpakkingsproducten van RAJA zijn allemaal geschikt voor een verzending met de post. Verzend je je pakje met PostNL, dan zetten we hieronder nog even de maximumafmetingen voor je op een rijtje:

Maximumafmetingen voor verzenden met PostNL

  • Maximum gewicht: 31,5 kg.
  • Maximum lengte: 175 cm.
  • Maximale breedte: 78 cm.
  • Omtrek + lengte maximaal: 300 cm.
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm

Raadpleeg altijd de website van PostNL voor de meest recente verzendvoorwaarden.

Sharing is caring!

Categorieën: Producten
17388 views

2 Reacties

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ