0800-224 24 24
Van 8.30 u. tot 17 u.
Grote bestellingen?
Gratis en snelle offerte
4,4/5
Klantbeoordelingen
0
Hervat uw aankopen waar u gebleven bent

Brievenbusdozen

✓ [BLOG] Bekijk hier onze keuzegids voor brievenbusdozen en lever altijd vlot vanaf de eerste poging.

Verzendt u vaak kleine, compacte of platte producten? Kies dan voor een brievenbusdoos van RAJA. Deze dozen zijn aangepast aan de opening van een brievenbus waardoor een bestelling bij de eerste poging al probleemloos kan worden bezorgd. Brievenbusdozen zijn een perfecte oplossing voor bedrijven en winkels die hun producten willen verzenden op een handige en kostenefficiënte manier. Als groothandel in verpakkingsmaterialen kan u bij RAJA kiezen uit het grootste aanbod van brievenbusdozen op de markt.


Wat is een brievenbusdoos?

Een brievenbusdoos of brievenbus verzenddoos is een verpakkingsmateriaal dat speciaal is ontworpen om door een standaard brievenbusopening te passen. Het is een postdoos die tegelijkertijd compact en plat is, waardoor u er allerlei kleine items of documenten mee kan verzenden. In tegenstelling tot een traditionele kartonnen doos elimineert de brievenbusdoos de noodzaak van een persoonlijke levering. Dit komt omdat het pakje direct in de brievenbus van de ontvanger kan worden gedropt.

Brievenbusdozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten zodat u ze kan aanpassen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf of winkel. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een a4 brievenbusdoos, of voor een a5 brievenbusdoos. Tot slot zijn deze postdoosjes te bedrukken met logo’s, merknamen of andere ontwerpen. Op die manier voegt u een professionele uitstraling toe aan uw verzending en laat u uw merkidentiteit overal opvallen.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van brievenbusdozen?

Brievenbusdozen zijn zeer veelzijdig en bieden talrijke voordelen voor webshops, online verkopers of retailers. Deze verzenddozen hebben de potentie om uw verzendproces verder te optimaliseren en uw klanttevredenheid te vergroten. Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste voordelen van het gebruik van brievenbusdoosjes:

  • Kostenbesparing: deze compacte postdoos is lichter en past door standaard openingen van een brievenbus. Het gevolg hiervan is dat uw verzendkosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Vanaf de eerste verzendpoging kunnen uw orders worden bezorgd waardoor een retourverzending niet langer aan de orde is. Daarnaast vermindert het gebruik van brievenbusdozen ook de behoefte aan opvulmaterialen (zoals noppenfolie of opvulpapier), waardoor verspilling wordt geminimaliseerd.
  • Gemak en flexibiliteit: voor klanten die een brievenbusdoos zouden ontvangen houdt het meer gemak in. Als ontvanger van een e-commerce bestelling dient u niet langer voortdurend thuis te zijn om uw pakje te ontvangen. Dit elimineert heel wat frustratie bij een gemiste levering. Bovendien kunnen klanten hun bestellingen snel en eenvoudig uit de brievenbusdoos halen. Dit verhoogt de algehele klanttevredenheid en verbetert de klantervaring. Langs de andere kant van het verhaal kunnen webshops en retailers profiteren van de flexibiliteit die brievenbusdozen met zich meebrengen. Of het nu gaat om kleine gadgets, accessoires of platte documenten – een brievenbus verzenddoos is geschikt voor een breed assortiment aan kleine producten. U kan ze bovendien makkelijk op elkaar stapelen en toepassen voor het verzenden van meerdere items in één bestelling.
  • Bescherming: hoewel brievenbusdozen compact zijn, bieden ze toch nog steeds voldoende bescherming voor hun inhoud. Ze zijn gemaakt van zeer stevig karton, doorgaans schokbestendig microgolfkarton. Dit geeft een goede weerstand tegen stoten en schokken tijdens het transport. Hierdoor komen uw producten veilig en onbeschadigd bij de klant aan.


Brievenbus verzenddoos van hernieuwbaar karton

Een online order verzenden op een milieubewuste manier is voor de meeste bedrijven vandaag de dag een absolute must geworden. Als uw bedrijf streeft naar milieuvriendelijke oplossingen en u tegelijkertijd uw klanten een professionele en hoogwaardige verpakking wilt bieden, dan is een brievenbus verzenddoos van RAJA van hernieuwbaar karton de ideale keuze. Deze verpakkingsgrondstof slaagt erin om functionaliteit en duurzaamheid te combineren.

De meeste brievenbus verzenddoosjes van RAJA zijn gemaakt van karton, een materiaal dat zowel gerecycled is, als dat kan worden gerecycled. Het hernieuwbare karton wordt vervaardigd uit duurzame bronnen, waaronder gerecyclede vezels en houtpulp afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Dit betekent dat het karton afkomstig is van bronnen die zichzelf kunnen vernieuwen (door de groei van bomen) en dat het geen schadelijke gevolgen heeft voor het milieu. Door te kiezen voor brievenbusdozen van hernieuwbaar karton, laat u zien dat uw bedrijf zich inzet voor een duurzamere toekomst.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan eveneens gelijk aan kwaliteit en functionaliteit. Brievenbus verzenddoosjes van hernieuwbaar karton bieden dezelfde mate van stevigheid en bescherming als traditionele verpakkingsmaterialen. Dit betekent dat u uw klant kan voorzien van hoogwaardige verpakkingen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamer beheer van onze grondstoffen.


Waar kan ik een brievenbusdoos kopen?

Op zoek naar een brievenbusdoos in A4 formaat, brievenbusdoosjes in A5 formaat, of meer? RAJA, dé verpakkingswinkel voor de Benelux, biedt een uitgebreid assortiment aan postdoosjes die u kan gebruiken voor verzendingen of leveringen per brievenbus. De brievenbusdoosjes hebben een dikte tot minimaal 2,5 cm. Kies vervolgens de lengte en breedte die het best zijn afgestemd op uw artikelen. U kan daarbij bovendien kiezen uit exemplaren met een bruine of met een witte buitenbekleding.


Hoe groot is een brievenbusdoos?

De brievenbusdozen van online verpakkingswinkel RAJA zijn verkrijgbaar in diverse formaten om aan verschillende verzendbehoeften te voldoen. Ze bieden het gemak van verzending door de brievenbus, waardoor de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Een belangrijk aspect bij het kiezen van een brievenbusdoos is het formaat en de afmetingen, aangezien deze moeten passen bij de inhoud van het pakket.

De brievenbus verzenddoosjes van RAJA hebben standaard een hoogte van slechts 2,5 cm. Hiermee passen ze gegarandeerd door de opening van genormeerde brievenbussen. Voor de andere afmetingswaarden dient u rekening te houden met de omvang van uw producten. Kies bijvoorbeeld voor een a4 brievenbusdoosje voor het verzenden van drukwerk, foto’s, boeken, reclame, enz. De afmeting van deze postdoos bedraagt meestal 30,5 cm op 22 cm. Voor het verpakken van onder andere accessoires, sieraden of gadgets raden we een a5 brievenbus doosje aan. Hiervoor gebruikt u een postdoos met afmetingen van 22,5 cm op 15 cm.


Brievenbusdoos a4 of a5?

Twee veel voorkomende formaten zijn de A4 brievenbusdoos en de A5 brievenbusdoos. Dit eerste type is speciaal ontworpen om documenten te kunnen verpakken met een afmeting van maximaal 21 op 29,7 cm. De A4 brievenbusdoos is echter nét iets groter van formaat zodat uw documenten er probleemloos inpassen. Dit formaat postdoos is bijzonder geschikt voor zakelijke documenten, belangrijke papieren, boeken, foto’s, enz.

Een tweede populaire variant is het A5 brievenbus doosje. Dat is de helft compacter dan een A4-formaat. Het is dus ideaal voor het verpakken van nog kleinere artikelen. Een A5-formaat komt standaard overeen met 14,8 x 21 cm. U kan een A5 brievenbusdoosje gebruiken voor het verpakken van kleinere geschenken, accessoires, ansichtkaarten, kleine boekjes, enz. Ze bieden voldoende ruimte voor compacte items en zorgen ervoor dat ze veilig en beschermd worden afgeleverd.


Een brievenbusdoos op maat van e-commerce

Brievenbusdozen spelen een niet te miskennen rol in de wereld van e-commerce. Deze compacte en handige verpakkingsmaterialen zorgen ervoor dat heel wat orders vanaf de eerste poging zonder probleem kunnen worden geleverd. Dit elimineert overbodige retourverzendingen en frustraties bij de klant. Voor klanten betekent het ontvangen van een pakketje via een brievenbus verzenddoos meer gemak en flexibiliteit. Ze moeten bijvoorbeeld niet langer wachten op een koerier of naar een afhaalpunt gaan, wat tijd en moeite bespaart.

Brievenbusdoosjes bieden daarnaast heel wat voordelen voor de leverancier of verzender. Dit soort verpakking sluit doorgaans nauwer aan rondom uw items in verhouding tot een standaardverpakking. Daardoor zal u als inpakker veel minder verpakkingsmateriaal nodig hebben en bespaart u dus kosten. Bovendien is er minder administratieve opvolging nodig van klachten of retourverzendingen aangezien de pakjes vanaf de eerste poging al succesvol kunnen worden geleverd. Tot slot is er minder nood aan opslagruimte om herleveringen op te slaan.


Hoe verpakt u efficiënt met een brievenbusdoos?

Aan de hand van de onderstaande stappen kan u in een mum van tijd de perfecte brievenbus verzenddoos samenstellen, klaar voor verzending:

  • Stap 1 – Kies het juiste formaat: afhankelijk van het product dat u wilt verzenden kan u kiezen voor een A4 brievenbusdoos (goed voor boeken, drukwerk, enzovoort) of voor een A5 brievenbus doosje (goed voor kleinere accessoires en items).
  • Stap 2 – Kies de juiste kleur: in de RAJA verpakkingswinkel heeft u de keuze uit twee soorten kleuren van postdozen. U kan opteren voor een doosje van bruin karton; ideaal voor een tijdloze natuurlijke uitstraling. Of u kiest voor een witte a5 of a4 brievenbusdoos voor een elegante en stijlvolle afwerking van uw verzendingen.
  • Stap 3 – Bescherm uw items: bereid het product voor op de verpakking door het indien nodig te beschermen met verpakkingsmateriaal, zoals noppenfolie of extra opvulling. Zo is uw product het best beschermd tegen schokken en beschadigingen.
  • Stap 4 – Sluit de brievenbusdoos: sommige brievenbusdoosje zijn reeds uitgerust met een geïntegreerde kleefstrip waardoor u ze zeer eenvoudig kan sluiten, zonder extra materiaal. Indien uw exemplaar niet beschikt over een kleefstrip, kan u zoals steeds ook gebruikmaken van verpakkingstape. Zorg ervoor dat de sluiting altijd goed is afgedicht om te voorkomen dat het product eruit kan vallen tijdens het transport.
  • Stap 5 – Breng een adreslabel aan: als laatste stap dient u nog een label aan te brengen met een adres en eventuele bijkomende verzendinformatie. Breng dit label aan op een goed zichtbare en duidelijke plaats op de brievenbusdoos.


Brievenbusdoos op maat of bedrukt?

Wilt u een persoonlijke tint geven aan uw brievenbus doos? Dat kan dat door te kiezen voor bedrukkingen of voor een brievenbusdoos op maat, perfect aangepast aan uw product. U kan uw doos personaliseren met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo, een slogan of een unieke boodschap. Dit laat een positieve indruk achter bij de ontvanger en versterkt de professionele uitstraling van uw verzending.


FAQ

Wat is een brievenbusdoos?

Een brievenbusdoos is een platte en compacte verpakking die door de standaard gleuf van een brievenbus past. Het is ideaal voor het verzenden van dunne items, zonder dat de ontvanger thuis moet zijn voor de levering.


Hoe groot is een brievenbusdoos?

Brievenbusdozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder de bekende a4 brievenbusdoos en het a5 brievenbus doosje. Deze postdozen hebben standaard een hoogte van 2,5 cm, zodat ze probleemloos passen in de opening van een brievenbus.


Waar kan ik een brievenbusdoos kopen?

Bij online verpakkingswinkel RAJA heeft u altijd een ruime keuze uit tientallen soorten brievenbusdozen. Kies voor een exemplaar van wit of bruin microgolfkarton, met of zonder kleefstrip, enzovoort.


Is een brievenbus verzenddoos milieuvriendelijk?

De brievenbus verzenddozen van RAJA zijn gemaakt van gerecycled en recyclebaar karton. Hierdoor dragen ze bij aan de circulariteit van verpakkingen. Daarnaast garanderen ze een compacte verzending waarbij er aanzienlijk kan worden bespaard op materiaal en grondstoffen.

7 referenties
Sorteren op: Relevantie