0800-224 24 24
Van 8.30 u. tot 17 u.
Grote bestellingen?
Gratis en snelle offerte
4,3/5
Klantbeoordelingen
0
Hervat uw aankopen waar u gebleven bent

Postdozen

✓ [BLOG] Kartonnen doosjes of postdozen op maat nodig? Bekijk hier RAJA’s zoekmachine voor kartonnen doosjes en verzend altijd compact.

Elk order dat wordt geplaatst via een webshop vraagt ook om een aangepaste verzendverpakking. Uw order moet daarbij vlot kunnen worden verwerkt en verzonden via een koerierdienst. In de meeste gevallen zal een postdoos die functies prima kunnen vervullen. Als groothandel in verpakkingsmaterialen kan u bij RAJA terecht voor een uitgebreid assortiment aan postdozen, brievenbusdozen en compacte kartonnen doosjes. Onze webshop geeft u de keuze uit vele honderden formaten. De formaten van onze postdozen voldoen aan de vereisten van de meest courante postdiensten voor een snelle en veilige bedeling. De kartonnen doosjes zijn onmiddellijk gebruiksklaar en kunnen snel en stevig worden afgesloten met handige sluitkleppen of met een zelfklevende sluiting.


Wat is een postdoos?

Een postdoos is een speciaal type van kartonnen doosje dat gebruikt wordt voor het ontvangen en verzenden van onder andere post of kleine e-commercepakketten. Het is een zeer handig hulpmiddel dat mensen toestaat om hun post op een georganiseerde en veilige manier te beheren. Een postdoos kan zowel door particulieren als bedrijven worden gebruikt en biedt verschillende voordelen.

Postdozen onderscheiden zich doorgaans van standaard dozen door hun flappen met insteekkleppen. Hiermee kan u heel snel en makkelijk de doosjes sluiten en verzendklaar maken; zonder gebruik te moeten maken van verpakkingstape. Een postdoos is een compacte en stevige verpakking die perfect geschikt is voor het verzenden van kleine, platte of lichtgewicht artikelen. Ze vormen een populaire keuze voor e-commerce bedrijven en particulieren vanwege hun handige formaat en kostenefficiëntie.


Welke soorten postdozen bestaan er?

De kartonnen doosjes van RAJA zijn beschikbaar in een zeer brede waaier aan vormen en maten. Een gemeenschappelijk kenmerk vormt vaak de insteekklep of sluitklep waarmee u het doosje makkelijk kan afsluiten en verzendklaar kan maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten postdozen:

 • Standaard postdozen: dit zijn traditionele kartonnen doosjes met een insteekklep die worden gebruikt voor het verzenden van diverse artikelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn geschikt voor het verpakken van uiteenlopende producten. U kan kiezen voor postdozen met een buitenbekleding van bruin kraftpapier. Of gebruik een exemplaar met een witte buitenbekleding, voor een meer stijlvolle presentatie van uw producten.
 • Brievenbusdozen: dit zijn compacte en platte kartonnen doosjes die door de opening van een brievenbus passen. Ze zijn ideaal voor het verzenden van platte en lichtgewicht producten, zoals documenten, boeken, kleding en andere soortgelijke items.
 • Dubbelwandige dozen: deze dozen zijn voorzien van een extra laag karton aan de binnen- en/of buitenkant, waardoor ze extra stevigheid en bescherming bieden. Dubbelwandige dozen zijn ideaal voor het verzenden van breekbare of kwetsbare items.
 • Speciale formaten: naast de standaardformaten zijn er ook postdozen verkrijgbaar in speciale formaten, zoals langwerpige dozen, vierkante dozen of driehoekige verzendkokers. Deze speciale formaten zijn handig voor het verpakken van producten die niet in reguliere dozen passen.


Waar kan ik een bedrukte postdoos kopen?

Naast standaardexemplaren met een witte of bruine buitenbekleding, kan u bij RAJA eveneens terecht voor bedrukte postdozen of dozen op maat. Een postdoosje bedrukken is een effectieve manier om uw merk te promoten, een professionele uitstraling te geven aan uw verzendingen, of om een speciale boodschap over te brengen aan de ontvanger.

Uw postdoosje bedrukken biedt heel wat voordelen. Door uw logo, bedrijfsnaam of andere branding-elementen op de postdoos te laten bedrukken, vergroot u de zichtbaarheid van uw merk. Dit kan bijdragen aan een consistente merkervaring voor uw klanten en kan helpen bij het opbouwen van merkherkenning. Daarnaast geeft een bedrukte postdoos een professionele uitstraling aan al uw verzendingen. Het toont zorg en aandacht voor de verpakking en kan bijdragen aan een positieve perceptie van uw bedrijf. Tot slot kan u een bedrukte postdoos gebruiken als een marketingtool door bijvoorbeeld speciale aanbiedingen, kortingscodes of bedankberichten op de doos te laten drukken. Dit kan klanten stimuleren om bij u terug te komen of om uw bedrijf aan anderen aan te bevelen.


Postdozen kopen op maat: bekijk alle oplossingen van RAJA

Het kopen van een postdoos op maat is een goede beslissing voor bedrijven die producten verzenden met vaste afmetingen. Op maat gemaakte dozen garanderen een perfecte pasvorm, een optimale bescherming en een professionele uitstraling. Wanneer u kiest voor een standaard kartonnen doosje, bestaat er altijd het risico dat er te veel lege ruimte overblijft rondom uw product. Dit kan op zijn beurt het risico vergroten op beschadiging tijdens het transport. Met op maat gemaakte postdozen kan u de afmetingen exact afstemmen op uw producten, waardoor u een écht veilige en stevige verpakking creëert die perfect past. Hiermee bespaart u ook op de aankoop van extra verpakkingsmateriaal en opvulmateriaal. Op zoek naar nog andere oplossingen om compact te verpakken? Bekijk hier de 5 tips van RAJA om lucht in verpakkingen te vermijden.


Extra compacte kartonnen doosjes voor een succesvolle levering

Een van de meer efficiënte compacte verzendoplossingen zijn de brievenbusdozen van RAJA. Deze extra platte dozen hebben een hoogte van slechts 2,5 cm waardoor ze makkelijk passen in de standaard sleuf van een brievenbus. U kan ze gebruiken voor het verzenden van zeer platte producten, kleding, schriften, boekjes, enzovoort. Met deze kartonnen doosjes missen uw consumenten voortaan geen enkele levering meer. Het pakje kan onmiddellijk op het juiste adres worden geleverd vanaf de eerste bezorgpoging. Voor uzelf als bedrijf of webshop staat dit gelijk aan veel minder administratieve rompslomp en klachten van bestellingen die opnieuw moeten worden geleverd. Kortom, door te kiezen voor compacte brievenbusdoosjes kan u de efficiëntie van uw logistieke processen verbeteren en de tevredenheid van uw klanten verhogen.


Hoe milieuvriendelijk zijn kartonnen doosjes en postdozen?

Een kartonnen doosje of postdoos wordt over het algemeen beschouwd als een zeer milieuvriendelijke verzendoplossing. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Ecologisch materiaal: karton is een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal dat wordt geproduceerd uit houtvezels. Het komt voort uit duurzaam beheerde bossen, waarbij nieuwe bomen worden geplant ter vervanging van de gekapte exemplaren. Meestal bevatten de postdozen van RAJA tot 70% aan gerecycled materiaal. Daarnaast kunnen kartonnen doosjes en postdozen worden gerecycled na gebruik, waardoor ze een circulaire verpakkingsoplossing zijn.
 • Energiezuinige productie: de productie van karton vereist over het algemeen minder energie dan andere materialen zoals plastic of metaal. De productieprocessen voor karton zijn vaak efficiënt en gebruiken hernieuwbare energiebronnen om de impact op het milieu te verminderen.
 • Recyclebaarheid: kartonnen pakjes kunnen gemakkelijk worden gerecycled. Ze kunnen worden ingezameld en verwerkt tot nieuw karton of andere papierproducten. Door kartonnen doosjes en postdozen te recyclen, wordt de vraag naar nieuw karton verminderd en worden waardevolle grondstoffen bespaard.
 • Compactheid: een post doos vormt een goede oplossing om producten uiterst compact te verpakken. Hierdoor verspilt u weinig tot geen bijkomend verpakkingsmateriaal meer. Hoe slimmer we ons verpakkingsmateriaal inzetten, hoe minder materiaal er nodig is en hoe minder druk we leggen op de beschikbare grondstoffen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de milieuvriendelijkheid van kartonnen doosjes en post dozen afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het productieproces, het gebruik van beschermlagen en de juiste afvalverwerking. Het is essentieel dat bedrijven en consumenten zich bewust zijn van de juiste manier om kartonnen verpakkingen te gebruiken en te recyclen.


Hoe sluit ik een post doos?

Het correct sluiten van een post doos is van groot belang om ervoor te zorgen dat uw order veilig en onbeschadigd op zijn bestemming geraakt. Postdozen zijn meestal voorzien van speciale sluitkleppen of sluitlippen. Deze kan u in de randen van de doos steken waardoor er een solide sluiting wordt gevormd. Een goed gesloten postdoos zorgt ervoor dat de inhoud stevig op zijn plaats blijft en beschermd is tegen stoten, schokken en andere mogelijke beschadigingen tijdens het transport.

Ten tweede kan een kartonnen doosje ook gesloten worden met behulp van een geïntegreerde kleefstrip. Een aantal exemplaren zijn speciaal voorzien van dit soort zelfklevende sluiting. Trek hiervoor de beschermfolie van de kleefstrip en duw de wanden vervolgens goed tegen elkaar. Ten derde kan u overwegen om de post doos te sluiten aan de hand van verpakkingstape. Door tape te gebruiken creëert u nog een extra verzegeling rondom de doos. Deze stap is niet verplicht maar kan alsnog een handige extra zijn voor het écht stevig verpakken van uw items. U kan daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van papieren tape of gegomde kleefband. Beide soorten zijn volledig gemaakt van hernieuwbaar papier. In combinatie met de kartonnen doosjes vormen ze een uitstekend voorbeeld van een monoverpakking: alle onderdelen zijn gemaakt van 1 grondstof (papier) en kunnen samen worden gesorteerd voor verdere verwerking.


Hoe verzend ik een kartonnen doosje?

Het correct voorbereiden van een postdoos voor verzending is essentieel om ervoor te zorgen dat uw pakket veilig en onbeschadigd op zijn bestemming aankomt. Door zorgvuldig te werk te gaan en de juiste stappen te volgen, minimaliseert u het risico op schade tijdens het transport.

 • Kies het juiste formaat doos: een postdoos kopen begint bij het zorgvuldig kiezen van het juiste formaat. Een te grote doos kan leiden tot schuiven en beschadiging, terwijl een te kleine kartonnen doosje de inhoud kan beknellen. Kies een doos die voldoende ruimte biedt voor uw producten en het benodigde verpakkingsmateriaal.
 • Bescherm uw producten: zorg ervoor dat uw producten voldoende zijn beschermd tegen schokken en stoten. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van noppenfolie of opvulchips.
 • Sluit de postdoos correct: sluit de doos aan de hand van sluitkleppen. Heeft uw doos geen insteekkleppen? Gebruik dan verpakkingstape om alles goed af te sluiten en dicht te houden.
 • Label de kartonnen doos: schrijf duidelijk het verzendadres en het retouradres op het label en kleef het stevig op de grootste zijde van de doos. Overweeg het gebruik van een documentenhoesje om het label optimaal te beschermen tegen vocht of vuil.
 • Overhandig uw pakket aan een koerierdienst: na uw pakket te hebben gewogen en gemeten kan u het meegeven aan een koerierdienst.


FAQ

Wat is een postdoos?

Een postdoos is een stevig kartonnen doosje dat speciaal is ontworpen voor het veilig verzenden en ontvangen van goederen via post- of koeriersdiensten. Het biedt bescherming aan de inhoud en kan worden afgesloten met een insteekklep. Het wordt gebruikt voor het verpakken en verzenden van kleine producten en items.


Waar kan ik postdozen kopen?

Verpakkingswinkel RAJA biedt u het grootste aanbod postdozen en kleine kartonnen doosjes. U kan er kiezen uit goedkope postdozen van uitlopende formaten en kleuren.


Hoe sluit ik een postdoos?

Postdozen zijn meestal voorzien van speciale sluitkleppen of sluitlippen. Deze kan u in de randen van de doos steken waardoor er een solide sluiting wordt gevormd. Een goed gesloten postdoos zorgt ervoor dat de inhoud stevig op zijn plaats blijft en beschermd is tegen stoten, schokken en andere mogelijke beschadigingen tijdens het transport.

11 referenties
Sorteren op: Relevantie