Paaseieren verpakken: dé keuzegids voor retailers en webshops

7  min. leestijd 13 maart 2024

Wat is nu Pasen zonder paaseieren? Ben je als retailer of webshop van plan om die chocolade zelf te verpakken en te verzenden? Dan hebben we hier voor jou de perfecte gids. Volg stap voor stap onze tips om de ideale paasverpakking samen te stellen. Zo zorg je ervoor dat je paaseitjes perfect zijn verpakt én veilig tot bij je klant geraken.

1. Verpak je paaseieren met de juiste verpakking

Het type paasverpakking hangt af van verschillende factoren. Delicate paaseieren met een dunne wand worden bijvoorbeeld niet altijd op dezelfde manier verpakt als hardere chocolade eitjes. Daarbovenop hou je best rekening met de activiteiten van je bedrijf en de noden van je klant.

Verkoop je paaseieren in een winkel? Dan moeten je klanten ze makkelijk kunnen meenemen. Verzend je via een koerierdienst? Dan hebben paaseieren een beschermende paasdoos nodig. Voor lange afstanden mag je een temperatuurbestendige paasverpakking niet vergeten. De paaseieren mogen natuurlijk niet smelten tijdens hun verzending. Met het onderstaande schema helpen we je alvast op weg.

Keuzegids voor het verpakken van paaseieren

1.1 Paaseieren verpakken voor de toonbank

Paaseieren die je verkoopt in je winkel moeten altijd goed zichtbaar zijn én makkelijk mee te nemen. Alles draait om een goede en stijlvolle presentatie. En hoe zou je dat nu beter doen dan met feestelijke zakjes of een geschenkmandje? Ze vormen de perfecte oplossing om je chocoladelekkernijen aantrekkelijk te presenteren. Daarbij speelt een mooie opvulling, zoals klassiek houtwol of gekleurde opvulsnippers, een even belangrijke rol als de verpakking zelf. Kies hieronder voor een van deze paasverpakkingen voor aan je toonbank.

Bedrukt plastic zakje
Bedrukte geschenkzakjes voor chocolade eieren
Geschenkmandje van karton
Geschenkmandje met cadeaus en opvulsnippers
Voor kleine voorverpakte paaseitjes.
Stijlvolle presentatie.
Stabiel door de stevige kartonbodem.
Unieke glanzende motieven.
Voor kleine en grote voorverpakte paaseieren.
Van sterk microgolfkarton.
Plat geleverd en snel opgezet.
T
e vullen met houtwol of opvulsnippers.

1.2 Paaseieren verpakken voor click & collect

Voor klanten die kiezen voor de gemakkelijke optie van click en collect, is de juiste verpakking essentieel om een goede indruk achter te laten. Deze selectie paasverpakkingen voor click en collect biedt een functionele en stijlvolle oplossing om paaseieren makkelijk te verpakken en af te halen. Perfect voor een snelle ordervoorbereiding of wanneer je het druk hebt aan de toonbank.

Personaliseerbare draagtas
Personaliseerbare draagtassen
Geschenkzakje met kleefstrip
Geschenkzakjes van kraftpapier met kleefstrip voor paaseieren
Voor kleine en grote voorverpakte paaseieren.
•  Goed bestand tegen scheuren.
Grote inhoud door de zijvouwen.
Met handvatten om makkelijk te dragen.
Voor losse voorverpakte paaseitjes.
Van sterk kraftpapier 150 g/m².
Snel te vullen en te sluiten.
Met zijvouwen voor extra volume.

1.3 Paasdozen voor transport via koerierdienst

Ga je je (voorverpakte) paaseieren verzenden via een koerierdienst? Kies dan voor een meer robuuste verpakking zoals een paasdoos. Ook voor het leveren van grote en kleine porties paaseieren via koerierdiensten bestaan er praktische paasdozen voor jouw bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor een brievenbusdoos om losse paaseitjes compact te verzenden tot in de brievenbus van klanten.

Anderzijds bieden takeaway dozen een oplossing om reeds verpakte paaseieren in een keer te verzenden. Deze paasdozen zijn voorzien van handgrepen voor moeiteloos transport en een speciale bodem voor een snelle opzet. Deze dozen vergemakkelijken niet alleen het leveringsproces, maar garanderen ook een stevige bescherming (in combinatie met schokbestendig opvulmateriaal).

Brievenbusdoos met kleefstrip
Brievenbusdoos met kleefstrip voor geschenken
Takeaway doos met snelle montageTakeaway doos met voorverpakte paaseieren in zakjes
Voor kleine losse voorverpakte paaseitjes.
Lever direct in de brievenbus.
Compacte verpakking.
Voor gebundelde voorverpakte paaseieren.
Handgrepen voor makkelijk transport.
Snel opgezet door de speciale bodem.

2. Ga voor een koele en schokbestendige bescherming voor lange afstanden

Paaseieren mogen dan wel verrukkelijk zijn, ze kunnen ons ook heel wat kopzorgen opleveren bij het verzenden. Ze zijn namelijk erg gevoelig voor schokken en temperatuurveranderingen. Chocolade, het belangrijkste ingrediënt van paaseieren, gedijt het beste bij een temperatuur tussen +15 en +18 °C. Hoe ga je hier het best mee om wanneer je chocolade gaat verzenden?

Een té hoge temperatuur kan het succes van jouw paasverpakking in gevaar brengen, zeker als je paaspakket een lange afstand moet afleggen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de paaseieren gesmolten op hun bestemming aankomen.

Gelukkig biedt de RecyCold Climaliner een thermische oplossing voor het verzenden van jouw (voorverpakte) paaseieren. Dit innovatieve beschermpapier, opgebouwd uit meerdere lagen, garandeert een uitstekende thermische isolatie die je producten tot wel 48 uur op de juiste temperatuur houdt. Bonus tip: nadien kan de klant het koelpapier recyclen samen met je paasdoos.

Doos gevuld met recycold climaliner thermisch beschermpapier

3. Afwerken met een praktische en stijlvolle paasdecoratie

Met verzorgd opvulmateriaal en passende cadeau-accessoires maak je eenvoudig het verschil voor je paaspakketten. Deze decoratieve details vereisen weinig inspanning en geven je paaseieren net dat tikkeltje meer uitstraling. Zelfs in drukke periodes kan je paaseieren praktisch én smaakvol verpakken, beschermen en decoreren met de volgende reeks accessoires.

Opvulsnippers voor extra kleur en bescherming

Deze kleurrijke opvulsnippers zijn 100% gerecycled, vangen heel goed schokken op en bestaan in verschillende kleuren. Met deze eigenschappen voegen ze een origineel accent toe aan de presentatie van jouw paaseieren. Een kleurrijke touch in lijn met je huismerk maakt ten slotte het verschil in de presentatie van je paaspakketten. Deze gerecyclede opvulsnippers voegen niet alleen een decoratief element toe maar houden paaseieren ook netjes op hun plek.

Houtwol om paaseieren klassiek te verpakken

Houtwol voegt op een eenvoudige manier een tijdloze charme toe aan je paasverpakking. Daarbovenop houden ze de paaseieren netjes op hun plek. Net zoals opvulsnippers kan je houtwol met elke paasverpakking combineren: van bedrukte zakjes en geschenkmandjes tot paasdozen.

Bij grotere paasdozen maak je best gebruik van aanvullend beschermingsmateriaal voor je gebundelde paaseieren. Ongeacht de portie paaseieren die je verzendt, blijft een compacte verpakking de sleutel tot een slimme verpakking.

Transparant inpakpapier voor een mooie presentatie

Waarom paaseieren verbergen als je ze in de spotlights kan zetten? Met transparant inpakpapier zien klanten de opvallende kleuren en ontwerpen van je paaseitjes onmiddellijk in volle glorie. Vul een geschenkmandje met bijvoorbeeld houtwol of opvulsnippers, en omwikkel het met transparant inpakpapier. Deze klassieke presentatie scoort altijd bij klanten… Appeltje-(paas)eitje, toch?

Sluitstickers voor je finishing touch

Deze sluitstickers zijn speciaal ontworpen voor het paasseizoen en geven een paastintje aan elke verpakking. Zoals de naam aangeeft kan je ze gebruiken om je verpakking snel te sluiten én te decoreren. Denk maar aan zakje, draagtassen of geschenkzakjes. Daarnaast kan je ze uiteraard ook gebruiken voor het decoreren van je verpakking. Kleef ze op een goed zichtbare plek op je paasdoos of zakje voor die onmisbare finishing touch.

Paasdecoratie zoals houtwol, sluitstickers en inpakfolie

4. Je paasdoos veilig en stevig afsluiten: hoe doe je dat?

Koos je bij een van de vorige stappen voor een paasdoos? Dan biedt deze laatste stap nog een belangrijk aandachtspunt om paaseieren te verpakken: hoe kan je die doos snel en efficiënt sluiten? Nadat je de paasdoos correct hebt gevuld, is het tijd om een goede verpakkingstape te kiezen. Met de juiste tape blijft het volledig paaspakket veilig tijdens de hele transportfase.

In de eerste plaats waarborgt de tape de veiligheid en bescherming van de inhoud tijdens transport, waardoor het risico op schade, deuken of verlies wordt geminimaliseerd. Daarnaast draagt het bij aan de integriteit van de verzending, waardoor zowel verzenders als ontvangers erop kunnen vertrouwen dat de dozen veilig en ongeopend hun bestemming bereiken.

Ben je dit jaar ook vastbesloten om ‘verduurzamen’ bovenaan je prioriteitenlijst te zetten? Dan is het logisch om te kiezen voor onder andere milieuvriendelijke papieren tape. Deze papieren tape biedt eigenlijk dezelfde voordelen als standaard plastic tape, maar met een opmerkelijk verschil: het is volledig recyclebaar, samen met kartonnen paasdozen. Waar wacht je nog op?

 

Over de auteur

Arne Leën: Gepassioneerd door het schrijven van boeiende artikelen over verpakkingen, magazijnuitrustingen, kantoorartikelen en meer creëert Arne expertise en een uniek perspectief in de RAJA blog. Met een focus op innovatie en duurzaamheid, stelt Arne lezers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen in hun verpakkingsactiviteiten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen