Kies de perfecte wijndoos voor je flessen

3  min. leestijd 20 november 2020

Een fles wijn of bubbels is altijd een gepast cadeau: voor een verjaardag, als gast voor een diner, of als geschenk bij de feestdagen. Omdat ze zo populair zijn, hebben verpakkingsfabrikanten in de loop der jaren een volledig assortiment verpakkingen ontwikkeld, speciaal voor flessen. We bekijken hieronder drie van deze aangepaste flesverpakkingen: de wijndoos, de flesdraagtas en de flessenmof.

1. Een stevige wijndoos voor elke verzending

 Geschikt voor: verzending en opslag

Wil je je flessen verzenden met een koerierdienst, dan kies je het best voor een stevige wijndoos. Zo komen je flessen in een vlekkeloze staat tot bij hun eindbestemming. Een goede wijndoos moet voldoen aan vier criteria:

  • Weerstand: flessen zijn van glas gemaakt wat ze extra delicaat maakt. Een wijndoos is opgebouwd uit meerdere lagen karton, zowel langs binnen als langs buiten. Zo zijn je flessen beschermd tegen onvermijdelijke hobbels tijdens het transport. Bovendien zorgt de interne vakverdeling ervoor dat je flessen niet tegen elkaar botsen.

  • Aanpasbaarheid: flessen wijn en schuimwijn bestaan in verschillende vormen en maten. De interne bescherming in de meeste wijndozen is zodanig aanpasbaar dat je in één soort doos flessen kunt verpakken van uiteenlopende formaten. Zo heb je maar één type doos nodig.

  • Opslag: wijndozen zijn ontworpen om makkelijk te verzenden met een koerierdienst, maar ook om eenvoudig op te slaan in je winkel of magazijn.

  • Esthetiek: een wijndoos is niet enkel functioneel, ze moet je fles ook mooi presenteren wanneer je klant hem ontvangt. Veel wijndozen hebben hiervoor een stijlvolle bekleding met wit kraftpapier.

Type wijndoosOntdek de vele soorten wijndozen voor de feestdagen. FlessenVerzend je wijnfles veilig in een wijndoos.VoordeelVoordelen
(1) Versterkte vakverdeling voor grote flessen1 tot 6 flessen van 75 cl of magnumVeilig: een extra sterke schokbescherming voor elke fles.
(2) Versterkte vakverdeling voor kleine flesjes6 of 12 flesjes van 25, 33, 37,5 of 50 clIdeaal voor de verzending van o.a. bierflesjes.
(3) Verticale of horizontale externe vakverdeling6 of 12 flessen bordeaux, bourgogne of schuimwijn van 75 clDe beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.
(4) Auto-montage en interne vakverdeling6 flessen bordeaux of bourgogne van 75 clWin tijd: de doos en vakverdeling zijn in 1 beweging opgezet.
(5) Individuele ligbedjes1 tot 3 flessen van 75 clEen afzonderlijke bescherming voor elke fles.
(6) Geïntegreerde beschermfolie1 tot 3 flessen van 75 clDoor de folie blijft elke fles perfect op z’n plaats.

Overzicht van wijndozen, verkrijgbaar bij RAJA

Sta je klaar om je wijndoos te overhandigen aan de koerierdienst? Denk er dan aan om de juiste veiligheidsetiketten op je doos te kleven. Zo weet de koerier en je ontvanger dat de inhoud van de doos breekbaar is en vloeistoffen bevat. Een gewaarschuwd man is er twee waard…

2. Een elegante flesdraagtas voor een uitmuntende presentatie

 Geschikt voor: presentatie

Flesdraagtassen komen van pas in elke winkel. Een winkelier kan de fles hierdoor makkelijk verpakken en meegeven aan zijn klant. Of het nu gaat om een fles wijn, cava, bier of zelfs olijfolie, het oogt onmiddellijk een stuk eleganter, wat belangrijk is als het om een geschenk gaat, bv. bij de feestdagen. Flesdraagtassen zijn beschikbaar in drie materialen:

  • Kraftpapier: voor de sterkste afwerking.
  • Lakpapier: voor de mooiste afwerking.
  • Plastic: voor de voordeligste afwerking.

Het is zelfs mogelijk om de meeste van deze draagtassen te voorzien van een volledig gepersonaliseerde boodschap. Zo geef je de naam van je winkel of je logo nog extra zichtbaarheid.

3. Een flessenmof die tegen een stootje kan

 Geschikt voor: bescherming

Voor de allerbeste bescherming steek je je fles best nog in een mof. Moffen bestaan in karton of in piepschuim en passen zich door hun elasticiteit 100% aan de vorm van je fles aan. Ideaal dus als extra bescherming voor je kostbaarste fles.

Verpak je fles elegant met een flesdraagtas

PDF Verpakkingsgids voor e-commerce

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen